Nyheter fra NORLA

2019 er Norges kulturelle år i Tyskland

Jazzaheadhall600x400 600x400 foto carl kristian johansen
Foto: Carl Kristian Johansen/Music Norway

I tillegg til å være gjesteland på bokmessen i Frankfurt, var Norge også fokusland på European Film Market (EFM) på Berlinalen i februar og i april var Norge partnerland på verdens største jazzmesse jazzahead! i Bremen.

Norway at jazzahead! 2019 er et samarbeid mellom Norsk jazzforum og Music Norway, med støtte fra Kulturdepartementet, Utenriksdepartementet og NORLA. Den norske satsingen i Bremen startet med kulturfestival torsdag 11. april, der litteraturen og musikken stod i sentrum. Tore Renberg, Gudrun Skretting, Lars Saabye Christensen, Jan Erik Vold og Ketil Bjørnstad var alle forfattere som var en del av festivalprogrammet. Torsdag 25. april åpnet selve messen. 117 musikere fra Norge deltok under jazzahead! i år. Aftenposten omtalte deltakelsen på jazzahead! som «Tidenes største satsing på norsk jazz».

Se oversikten over – og spillelisten! – det norske programmet på festivalen og under messen her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019