Nyheter fra NORLA

April-hilsen fra Frankfurt-teamet

Tronsmo img 2560
Fra NORLAs pressemøte på Tronsmo bokhandel. Foto: Sunniva Adam

April har vært en innholdsrik måned med besøket fra bokmessen i Frankfurt, pressemøte med presentasjon av prosjektets nye samarbeidspartnere og oppstart av juryarbeidet for design av paviljongen som høydepunkt for Frankfurt-teamet. Nå gleder vi oss til mai med blant annet forleggerbesøk og pressereise i forbindelse med litteraturfestivalen på Lillehammer, videreutvikling av litteraturprogrammet og fortsatt juryarbeid.

Ethvert besøk fra bokmessen i Frankfurt er engasjerende. Vi setter stor pris på det gode samarbeidet og dialogen vi har hatt med dem siden starten av gjestelandseventyret. Fra bokmessen hadde vi besøk av direktør Juergen Boos og leder av gjestelands-teamet Simone Bühler. I løpet av sitt besøk traff de mange norske forfattere og forleggere samt besøkte flere museer og andre kulturinstitusjoner. De var også en viktig del av pressemøtet vi arrangerte på Tronsmo bokhandel.

Nettsak
Vi presenterte fire nye hovedsamarbeidspartnere. F.v.: Prosjektleder Mari Nørstegård Tomren (Oppland fylkeskommune), fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Oppland fylkeskommune), byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (Oslo kommune), konserndirektør Morten Thorvaldsen (Thon Hotels) og CEO Kathrine Myhre (Norway Health Tech). Foto: Sunniva Adam
Under pressemøtet 17. april presenterte vi prosjektets nye samarbeidspartnere og sponsorer. De nye hovedsamarbeidspartnerne er Oslo kommune, Thon Hotels, Oppland fylkeskommune og Norway Health Tech. Med deres bidrag nærmer Frankfurt-prosjektet seg fullfinansiert. Vi gleder oss stort over å snart være i mål og å ha fått med oss samarbeidspartnere som ønsker å være en del av Frankfurt-satsingen. Hver av dem bringer med seg ny kunnskap, kontakter og innsikt som vi bruker for å løfte prosjektet. Frankfurt-teamet vokser!

Under pressemøtet delte vi også et av høydepunktene fra kulturprogrammet. I 3-4 måneder omgjøres Museum Angewandte Kunst (MAK) til House of Norway! Siden gjenåpningen i 2013 har museet hatt flere enn 43 utstillinger i det rundt 4000 m2 store bygget og kan skryte av flere enn 1 million besøkende. Kurator for utstillingen og direktør for museet, Matthias Wagner K, gleder seg stort til å vise frem Norge og det norske på en overraskende måte for et tysk og internasjonalt publikum. To institusjoner som er med som sponsorer av prosjektet er møbelprodusenten Vestre og Visit Norway. Det er flott å ha dem med på laget! Kulturprogrammet blir imponerende og variert, og vi gleder oss til å dele flere høydepunkt frem mot 2019.

Det visuelt viktigste i Frankfurt-prosjektet er gjestelandspaviljongen under bokmessen i 2019. Juryen har nå møttes til to lange møter for å vurdere de innkommende forslagene til konsept og design i vår åpne plan- og designkonkurranse. Juryen består av Halldor og Margit fra NORLA, samt Ingerid Helsing Almaas (arkitekt MNAL og Seniorrådgiver ved DOGA), Espen Røyseland (arkitekt MNAL) og Stian Hole (Forfatter og illustratør). Bak hvert innkommende forslag ligger mye hardt arbeid, vi er ydmyke over innsatsen og imponert over nivået.

Norsk Litteraturfestival på Lillehammer nærmer seg med stormskritt. Festivalen er en viktig arena for oss. I år arrangerer vi et internasjonalt forleggerseminar og pressereise for tyske journalister og bloggere i forbindelse med festivalen. Vi gleder oss stort til å vise frem den norske litteraturscenen til forleggere, journalister og bloggere i Oslo og Lillehammer.

Litteraturprogrammet er kjernen i Frankfurt-prosjektet. I løpet av hele året 2019 vil det være hundrevis av norske litterære arrangementer i Tyskland. Norsk litteratur skal synliggjøres blant og inspirere tyske lesere på litteraturfestivaler, litteraturhus, bokhandlere og biblioteker rundt om i Tyskland i 2019. Frem mot sommeren skal litteraturprogrammet for året settes, arbeidet ledes av litteraturprogramkoordinator i Frankfurt-teamet Andrine Pollen.

Vårhilsen fra Frankfurt-teamet ved
Prosjektleder Halldór Guðmundsson

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019