Nyheter fra NORLA

Aschehougprisen 2016 til Per Petterson

2016 petterson, per photo cato lein

NORLA gratulerer Per Petterson med Aschehougprisen 2016!
Prisen ble delt ut på Aschehougs hagefest denne uken og juryen uttalte blant annet:
“Det er fint å se noe som er blitt skikkelig gjort – at det ikke er noe slurv. Årets vinner av Aschehoug-prisen er en grundig og ordentlig språkkunstner, som vet hvilke materialer han skal bruke for å få sagt det han trenger, på den måten han vil. Det samme kan ikke sies om alle personene han skriver om: Det er slett ikke alltid de får sagt det de trenger. På den måten de vil. Derfor er det lite prat, men desto flere følelser i disse bøkene”.

Per Petterson er en av Norges mest skattede og kritikerroste samtidsforfattere. Han har også en stor internasjonal leserskare siden bøkene er oversatt til imponerende 50 språk.

Aschehougprisen deles ut årlig og ble innstiftet i 1972 til forlagets 100-års jubileum. Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Utdelingen skjer etter bindende innstilling fra seksjonsutvalget for Litteratur i Norsk kritikerlag.
Prisen består av en statuett og 100 000 kroner. Statuetten er en miniatyrkopi av Ørnulf Basts skulptur «Evig liv», hvis original står utenfor forlagslokalene på Sehesteds plass.

Les mer om pristildelingen her og juryens begrunnelse.

Mer om Per Petterson og hans forfatterskap her.

Mer om Aschehougprisen og tidligere vinnere her.

(Foto: Cato Lein)

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com