Nyheter fra NORLA

Britisk prestisjepris til Jørn Lier Horst

Horst, jørn lier photo marius batman viken
Jørn Lier Horst. Photo: Marius Batman Viken

NORLA gratulerer Jørn Lier Horst som er tildelt den engelske prisen «Petrona Award» for fjorårets beste skandinaviske krimroman. Horst fikk prisen for romanen Hulemannen (The Caveman), og den ble delt ut av fjorårsvinneren, den islandske forfatteren Yrsa Sigurdardottir.

- Bølgen av nordisk krim brer seg stadig ut over landegrensene. Å motta prisen for fjorårets beste krimroman er derfor svært gledelig og oppleves som spesielt ærefullt, sier Horst.

«Petrona Award» er en pris som deles ut til årets beste skandinaviske krimbok. Prisen er oppkalt etter krimbloggeren Maxine Clarke som døde i desember 2012, og som skrev under navnet «Petrona». Horst er første nordmann som mottar prisen. Tidligere vinnere er Liza Marklund, Leif GW Persson og Yrsa Sigurdadottir.

Hulemannen ble utgitt på norsk i 2013, og er Horsts niende roman om William Wisting. Tønsberg Blad skrev at boken var «en ny seier for den usedvanlig dyktige Larvik-forfatteren», mens Varden mente den var «en fulltreffer fra begynnelse til slutt».
Boken er oversatt til engelsk av Anne Bruce, og utgis i Storbritannia av Sandstone Press Ltd.

Jørn Lier Horst har tidligere vunnet en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen (2011), Rivertonprisen (2012), Glassnøkkelen (2013) og The Martin Beck Award (2014).

Les mer om Jørn Lier Horst her.

Les mer om selve prisen.

(Foto: Marius Batman Viken)

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com