01.03.2020

Digitale forfattere

Et lyspunkt denne annerledesvåren er at avlyste arrangementer har fått arrangørene til å tenke nytt: Det ligger jo mange muligheter i vår digitale tidsalder!
Og i forbindelse med avlysningen av Bokmessen i Leipzig utarbeidet NORLA to ideer for å fortsette den viktige jobben med å presentere forfattere i utlandet.

Book and phone photo todd jiang unsplash 8eoqj88jv4s
Foto: Tood Jiang, Unsplash

I samarbeid med Den norske ambassaden i Berlin oppsto konseptet «Forfattertelefonen» der tre av Leipzig-forfatterne møtte sine tyske lesere per telefon. Tyske lesere kunne legge igjen sine nummer hos ambassaden, som igjen videreformidlet til tysktalende forfattere for en liten bokprat. Forfatterne som deltok var Wencke Mühleisen, Marte Huke og Terje Dragseth.

I tillegg laget NORLA et alternativ messeprogram på YouTube med tre forfattere som skulle vært i Leipzig under emneknaggen #digitalauthorsfromnorway. NORLAs koordinator i Tyskland, Thomas Böhm, introduserte forfatterne Nicolai Houm, Marte Huke og Terje Dragseth, som leste egne tekster og fortalte om egne forventninger til å delta på Tysklands største bokmesse for publikum.

NORLA jobber videre med digitalisering i tiden fremover.

Se filmene her

Intervju med Marte Huke i NDR (på tysk)

Også Norsk litteraturfestival på Lillehammer går nye veier og gjør om årets festival til Nordens største digitale festival!
Les mer om dette her

I tillegg blir NORLAs planlagte seminarprogram på Lillehammer planlagt erstattet av et digitalt tilbud til årets søkere. Mer om dette her