Nyheter fra NORLA

Forfatterne Nils Nordberg og Trude Teige i India

Trude teige, oliver møystad og nils nordberg crime writers' festival i new dehli 2015
Fra venstre: Trude Teige, Oliver Møystad, Nils Nordberg.

Nylig var krimspesialist Nils Nordberg og forfatter Trude Teige sammen med Oliver Møystad fra NORLA i India, først på Crime Writers’ Festival i New Delhi (17.-18. januar), deretter på den berømte Jaipur Literary Festival (21.-25. januar).

Det var første gang det ble arrangert en krimfestival i India, og den var en ubetinget suksess! Et stort og variert publikum var aktive og deltakende tilhørere til de ulike sesjonene, og det interessant å se at folk var spesielt interessert i hvordan krimsjangeren kan brukes til å kaste lys over aktuelle samfunnsspørsmål. Både Nils Nordbergs introduksjon til nordisk krim, og Trude Teiges deltakelse på et panel om seksualisert vold ble godt mottatt.

Les rapporten fra åpningen av Crime Writers Festival og sammendrag fra de norske deltagernes programposter nederst på siden.

Jaipur Literary Festival er verdens største gratis litteraturfestival, som blir holdt på området rundt et stort palass. Alt er stort – de litterære stjernene, antall publikummere, palassene, blomsterdekorasjonene, elefantene… En eneste stor happening! Nils Nordberg intervjuet Håkan Nesser, og NORLA deltok på Bookmark, et sidearrangement i litt mindre målestokk hvor bransjefolk satte hverandre i stevne. I to dager ble det holdt seminarer og samtaler om problemstillinger som angikk indisk bokbransje på ulike måter. NORLA, i egenskap av ”Special Partner”, holdt et åpningsinnlegg og deltok også i en paneldiskusjon rundt viktigheten av ”A national reading policy”.

Internasjonalt 1.plass oliver 2. jaipur konsert amber fort
Konsert på Amber Palace i Jaipur under årets litteraturfestival. (Foto: Oliver Møystad).

Les Nils Nordberg intervjuet i den engelskspråklige avisen Indian Express her.

Se flere bilder i NORLAs Facebook-album her.

Besøk Crime Writers Festival nettside her.
Og se flotte bilder fra den første indiske krimfestivalen her.

Les mer om Jaipur Literature Festival her.

Foto 1: Fra venstre: Trude Teige, Oliver Møystad, Nils Nordberg.
Foto 2: Konsert på Amber Palace i Jaipur under årets litteraturfestival. (Foto: Oliver Møystad).

Interessert i å lese flere reisebrev fra NORLA?
Nå har vi samlet alle sakene her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019