Nyheter fra NORLA

Haddy Njie og Lisa Aisato tildelt Teskjekjerringprisen 2016

Aisato og njie

NORLA gratulerer Haddy Njie og Lisa Aisato med tildelingen av Teskjekjerringprisen 2016, for den kritikerroste bildeboken “Snart sover du – Et års god natt”.

Fra juryens begrunnelse:
“Årets prisvinnere gikk lenge og snakket om at de ville lage en barnebok sammen. Så lot de ord bli til handling, den ene skrev teksten og den andre laget illustrasjonene og resultatet ble så enestående bra at juryen ikke var i tvil om hvem som skulle får årets Teskjekjerringpris. Alf Prøysen skrev selv en samling vers i 1952 som han kalte Året rundt, et vers til hver måned. Boka til prisvinnerene følger også årshjulet og her finnes tekster og tegninger som skal hjelpe alle barn med å sovne året rundt. Det er så vakkert gjort og med så stor kjærlighet til alle de små som får glede av å høre og se denne boka. "

Prøysenprisene, eller Alf Prøysens hederspriser, er tre norske priser som deles ut til «meget anerkjente kunstnere innen forskjellige sjangre». Prisene, som består av Prøysenprisen, Teskjekjerringprisen og Alf Prøysens minnepris, ble opprettet til ære for dikteren Alf Prøysen i 1974 gjennom et samarbeid mellom NRK og Sparebankforeningen i Hedmark og Oppland. Sammen etablerte de Alf Prøysens Minnefond.

Les mer om prisvinnerne og tildelingen her.
Les juryens begrunnelse her.
Hør Aisato og Njie snakke om boka si her.
Ta en nærmere titt på boka (med sang) her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com