Nyheter fra NORLA

Se høstens (digitale) forfatteropptredner

Marstein og ratsjinskaja i moskva foto den norske ambassaden i moskva
Forfatter Trude Marstein deltok fra Kampen i Oslo i en samtale med Jelena Ratsjinskaja – foran et russisk publikum - under den 33. bokmessen i Moskva. Foto: Den norske ambassaden i Moskva.

Under årets bokhøst deltar mange norske forfattere digitalt på festivaler og arrangementer rundt om i verden. Det betyr at flere kan få oppleve dem!

Se Simon Stranger på Big Book Festival i Warszawa, Polen – der han snakket om sin prisbelønte roman Leksikon om lys og mørke, som er oversatt til polsk av Katarzyna Tunkiel, utgitt av Wydawnictwo Literackie.
Språk: Engelsk
Se samtalen her
(30.08.)

Se Trude Marstein på den 33. internasjonale bokmessen i Moskva, Russland i en samtale med oversetter og spesialist i norsk litteratur, Jelena Ratsjinskaja. Marstein er aktuell med Så mye hadde jeg, som også var med i bokmessens toppliste. Romanen er oversatt av Jelena Ratsjinskaja og Anastasia Jakonjuk. Samme programpost omtalte også de nylig utgitte russiske oversettelsene av romaner av Roskva Kortizinsky Heidi Linde.
Språk: Norsk og russisk.
Du kan se samtalen her
(03.09.)

Se Long Litt Woon i et samtalen om «What makes art powerful?» arrangert av Weiling Gallery.
Hennes bok Stien tilbake til livet. Om sopp og sorg er oversatt til engelsk av Barbara Haveland, utgitt av Scribe UK (World English) og Spiegel & Grau Penguin Randomhouse (USA).
Språk: Engelsk.
Se arrangementet her
(06.09)

Jo Nesbø møtte sine greske lesere i et digitalt møte om boken Kongeriket, som er oversatt til gresk av Sotiris Souliotis og utgitt av Εκδόσεις Μεταίχμιο (Ekdoseis Metaixmio).
Språk: Engelsk og gresk.
Se samtalen her
(17.09.)

Se den amerikanske lanseringen av Vigdis Hjorths roman Lenge leve posthornet der forfatteren samtaler med forfatter Sheila Heti. Romanen er oversatt til engelsk av Charlotte Barslund og utgitt av Verso Books (UK) og Penguin Randomhouse (US).
Et arrangement i regi av Politics and Prose Bookstore.
Språk: Engelsk
Se arrangementet her
(30.09.)

Se den amerikanske lanseringen av Lars Myttings roman Søsterklokkene. Boken er oversatt til engelsk av Deborah Dawkin, som også deltok i lanseringen. Romanen er utgitt av MacLehose Press (UK).
Et arrangement i regi av ASF + Scandinavia House.
Språk: Engelsk
Se arrangementet her
(01.10.)

Se den amerikanske lanseringen av Jenny Hval roman Å hate gud, med Hval i samtale med forfatterne Rebecca Dinerstein Knight og Jeff VanderMeer. Romanen er oversatt til engelsk av Marjam Idriss og utgitt av Verso Fiction.
Et arrangement i regi av Politics and Prose Bookstore.
Språk: Engelsk
Se arrangementet her
(6.10.)

Kommmende arrangementer:

17. oktober
Under Frankfurter Buchmesse arrangeres messens egen festival – BookFest – digitalt. Der kan du se den spennende norske programposten om Future Library: ‘A Century Enfolds’ (20 min).
Språk: Engelsk og tysk.
Les mer

27. oktober
Norwegian Authors You Should Know
Et møte med Jan Grue, Roy Jacobsen, Kaja Kvernbakken, og Ruth Lillegraven. Moderator er forfatter og oversetter Karen Havelin.
Arrangeres av Scandinavia House i New York. Registrering er nødvendig.
Språk: Norsk og engelsk.
Les mer

31. oktober- 1.november
Long Litt Woon deltar på festivalen Good Grief Festival som sendes fra Bristol i programposten «The Healing Power of Nature in Grief». Hennes bok Stien tilbake til livet. Om sopp og sorg er oversatt til engelsk av Barbara Haveland, utgitt av Scribe UK (World English) og Spiegel & Grau Penguin Randomhouse (USA).
Registrering er nødvendig.
Språk: Engelsk
Les mer

10. november
Jo Nesbø samtaler med forfatteren Harlan Coben om sin nyeste bok Kongeriket. Boken er oversatt til engelsk av Robert Ferguson og utgitt av Penguin Randomhouse.
Arrangeres på Zoom, registrering er nødvendig.
Språk: Engelsk
Les mer

Tips oss gjerne!

Vi i NORLA gjør vårt beste for å gi en oversikt over så mange som mulig av arrangementene som enten strømmes direkte og/eller hvor man kan se opptak i etterkant. Men vi har sikkert ikke fått med oss alt som skjer.
Kontakt oss gjerne med detaljer om høstens digitale arrangementer med norske forfattere.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon, nyheter og arrangementer.

Frankfurt 2019