Nyheter fra NORLA

Houm og Seierstad vinner Bokbloggerprisen 2016

Houm og seierstad

Nicolai Houm får Bokbloggerprisen 2016 klassen «Årets roman» for Jane Ashlands gradvise forsvinning, mens Åsne Seierstad går av med seieren i “Åpen klasse” for sin dokumentarbok To søstre.
Bøkene er stemt fram av norske bokbloggere.

Les mer om tildelingene på nettsiden Norske bokbloggere.

Houm jane ashlands gradvise forsvinning hd

Om Jane Ashlands gradvise forsvinning:
En amerikansk kvinne våkner alene i et telt i den norske fjellheimen. Utenfor er det tett tåke og kuling. Mobiltelefonen er utladet. Hun har verken kart, kompass eller mat. Det er like umulig å gå som det er å bli.
Så, ut av tåken, avtegner det seg et bilde av en fortid, en personlig katastrofe, en desperat jakt på ny mening.
For selv den som har mistet alt, har noe å tape.

Nicolai Houm (f. 1974) debuterte med Knekk nakken, min venn i 2004, og fikk sitt gjennombrudd med den kritikerroste De håpefulle i 2013. Jane Ashlands gradvise forsvinning er hans femte utgivelse.

Org to søstre med brage magebånd hoy

Om To søstre:
Historien om to ungjenter fra Bærum som reiser til Syria og en desperat far som forsøker å finne dem.
En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria. På jakt etter døtrene tar faren seg inn i det borgerkrigsherjede landet, en reise som skal føre ham inn i områder kontrollert av Den islamske staten (IS).
Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom oppvokst i Vesten? Hva førte de to søstrene fra Kolsås til Kalifatet? Hvem er Ayan og Leila? Som få andre makter Åsne Seierstad å komme tett på personene hun skriver om. To søstre er både historien om jentene som dro, et land i krig og om en familie som splintres.

Åsne Seierstad (f. 1970) er journalist og forfatter, med både nasjonal og internasjonal suksess. Bokhandleren i Kabul ble en enorm suksess, og lå på New York Times bestselgerliste i over ett år. Boka er oversatt til over 40 språk. Seierstad har også skrevet bøker fra Irak, Serbia og Tsjetsjenia.

Bokbloggerprisen ble innstiftet 1. mai 2013, og er en litteraturpris stemt frem av norske bokbloggere. Prisen deles ut i september hvert år i to kategorier – Året roman og Åpen klasse. Bøkene som kan nomineres, må være skrevet av norske forfattere og utgitt for første gang på norsk året før prisen deles ut. Bokbloggerprisen har ingen jury som velger ut bøker, og er dermed en helt demokratisk pris. Bokbloggerne velger selv hva de ønsker å lese, og når året er omme nominerer de bøkene de har likt best. Bøkene med flest poeng havner til slutt på kortlisten, og i en periode på seks måneder leses og diskuteres de utvalgte bøkene av bloggerne.

Sagt om Jane Ashlands gradvise forsvinning:
«Romanen er svært godt fortalt, Houm porsjonerer ut hendelser fra Janes liv med stø hånd – vi aner at hun har opplevd noe fryktelig, vi vet ikke hva, men Houms skriveferdigheter skaper en stigende spenningskurve, ikke ulikt den vi kan finne i en thriller. Og selv om innholdet på mange måter er trist, har forfatteren heldigvis ikke mistet sitt humoristiske skråblikk. Boka er full av treffsikre og morsomme observasjoner.»
Adresseavisen

«en sterk formell sikkerhet. Her er presise observasjoner, usentimentale naturskildringer og detaljer som gjør miljøer og skikkelser troverdige. Jane Ashlands reise vekk fra det vonde, er drevent skildret.»
Dagbladet

«En elegant komponert, velskrevet, psykologisk troverdig kriseroman.»
Stavanger Aftenblad

Sagt om To søstre:
“Nok en gang har Åsne Seierstad levert en viktig bok som kommer til å engasjere svært mange lesere.”
VG

“Åsne Seierstad har skrevet en besettende god bok om radikaliseringsprosesser og uforståelige valg.”
Vårt Land

“Åsne Seierstads beretning om, hvorfor og hvordan to unge begavede somaliske kvinder tog fra Norge til Islamisk Stat, er frygtelig – og fascinerende.”
Politiken, Danmark

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com