Nyheter fra NORLA

Kulturminister Linda Hofstad Helleland til årets bokmesse i Frankfurt

Pressemelding fra NORLA, 17.10.2016:

Planleggingen av Norge som hovedland ved bokmessen i 2019 er i full gang.

Helleland, linda c hofstad photo thomas haugersveen statsministerens kontor cut
Linda C Hofstad Helleland. Foto: Thomas Haugersveen, Statsministerens kontor

Kulturminister Linda Hofstad Helleland deltar onsdag denne uken på verdens største bokmesse i Frankfurt, i samarbeid med NORLA, Senter for norsk litteratur i utlandet. I 2019 er Norge hovedland ved bokmessen.

Margit Walsø, direktør i NORLA, Senter for norsk litteratur i utlandet, gleder seg til å vise kulturministeren den yrende aktiviteten og mangfoldet på verdens største bokmesse. Som hovedland har man også enorme eksponeringsmuligheter, både for landets litteratur og for mange andre kunstformer. Ved årets messe har NORLA følge av representanter for eksportorganisasjonene Norwegian Crafts, Norsk Filminstitutt, Danse- og Teatersentrum og i tillegg Norsk litteratur-festival (Sigrid Undset-dagene), samt Munchmuseet og representanter fra norske forfatter- og oversetterforeninger, og Den norske Forleggerforening. Innovasjon Norges Tysklands-ansvarlige deltar også.

Tyskland er en av Norges viktigste partnere i Europa, og gjennomslag i det tyske litterære markedet fører ofte norske forfattere videre ut i verden. Bokmessen i Frankfurt er fremfor alt en global kulturarena. Kulturministeren er opptatt av hvordan kulturnæringenes store internasjonale potensiale utnyttes best mulig når Norge skal være hovedland i 2019.

Kulturministeren vil være tilgjengelig for norsk presse under besøket.

For spørsmål om intervju med Statsråden kontakt:

Kulturdepartementets kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz
E-post: hanne.gjortz@kud.dep.no
Telefon: 22 24 70 83 | Mobil: 95 75 52 13

Mer informasjon om selve hovedlandsprosjektet her.

Oppdatert informasjon om prosjektets fremdrift her.

For ytterligere spørsmål kontakt:
NORLAs direktør Margit Walsø
E-post | Mobil: +47 90 65 45 74

Bokmessen i Frankfurt er en av verdens største bokmesser, med utstillere fra over 100 land, mer enn 250 000 besøkende og nærmere 10 000 fra pressen. Hvert år er ett land hovedgjest med egen paviljong som gir betydelig profilering med over 300 arrangementer under bokmessen. I tillegg lages det et program for andre kunstformer, som teater, kunst og musikk som vises ved institusjoner over hele Tyskland.
Les mer om bokmessen i Frankfurt og hovedlandsstatusen.

NORLA, Senter for norsk litteratur i utlandet, fremmer norsk litteratureksport gjennom aktivt promosjonsarbeid og støtte til oversettelse. Organisasjonen sprer kunnskap om norske bøker og forfattere i utlandet, og driften er finansiert av Kulturdepartementet. NORLA ble opprettet i 1978 og har så langt støttet flere enn 3700 oversettelser av norske bøker til 65 språk. NORLA tilbyr en rekke støtteordninger som alle har som mål å fremme oversettelser av norske bøker.

(Foto: Thomas Haugersveen)

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com