Nyheter fra NORLA

Nordisk suksess for Linn Ullmanns "De urolige"

Linn Ullmanns roman De urolige utkom 24. november 2015. Siden da har den kritikerroste boken ligget tilnærmet sammenhengende på bestselgerlisten her hjemme. Denne uken ligger boken høyt plassert på bestselgerlistene i både Norge, Sverige og Danmark.

Ullmann de urolige hd

I Danmark er De urolige trykket i seks opplag. Hele sju av landets største aviser ga toppkarakter 6 av 6 da den utkom. Boken har toppet bestselgerlistene til de to største bokhandlerkjedene i landet, Arnold Busck og Bog & idé. Denne uken ligger den på femte plass på Arnold Buscks liste over mestselgende skjønnlitteratur, og på en syvende plass hos Bog & idé.

I Sverige er De urolige allerede trykket i fire opplag. Denne uken ligger boken på tredjeplass på den svenske forleggerforeningens bestselgerliste for ny skjønnlitteratur, foran blant andre Elena Ferrante.
I Norge har den innbundne utgaven av De Urolige ligget til sammen 20 uker på listen over mestselgende skjønnlitteratur, og pocketutgaven har nå ligget hele 23 uker på listen for pocket- og billigbøker. Det tilhører sjeldenhetene at en norsk roman figurerer så lenge på bestselgerlistene. Denne uken ligger De urolige på femte plass på Norlis topp ti-liste for pocketbøker. Hos Tanum har den inntatt en fjerdeplass.

Se listene her:
www.arnoldbusck.dk
www.bog-ide.dk
www.forlaggare.se
www.bokhandlerforeningen.no

Ullmann, linn photo agnete brun 2016
Linn Ullmann. Foto: Agnethe Brun

Linn Ullmann ble nominert til Nordisk råds litteraturpris 2016 og Kritikerprisen 2015 for De urolige. I januar i år mottok hun P2-lytternes romanpris 2015 for årets beste roman.
Utvalgte anmeldere om De urolige:

“storartet lesning”
LISE GARSDAL, POLITIKEN

“en nesten ufattelig rik, overlegent komponert og avklart bok”
JOHS H. CHRISTENSEN, JYLLANDS-POSTEN

“en praktfull roman”
KLAUS ROTHSTEIN, WEEKENDAVISEN

«Trollbindende»

MARIA SCHOTTENIUS, DAGENS NYHETER

«en poetisk vev av minner … et litterært mesterstykke».
ANNINA RABE, EXPRESSEN

«Dette er absolutt det beste hun har skrevet».
ANNELI DUFVA, SVERIGES RADIO

«hun opererer på et helt annet nivå enn de aller fleste norske samtidsforfattere"
BRYNJULF JUNG TJØNN, VG

Les mer om De urolige her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com