02.08.2016

NORLA gratulerer Terje Dragseth med dansk litteraturpris

Poeten Terje Dragseth mottar det prestisjetunge F. P. Jacs Mindelegat 2016 i Danmark. Prisen er på 25 000 Dkr og et nummerert litografi av Erik A. Frandsen.

Terje Dragseth (f. 1955) har siden debuten Offerfesten (1980) utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av Norges mest innovative og tydelige poeter. For diktsamlingen Bella Blu fikk han Triztan Vindtorns poesipris.
Dragseths bøker roses av kritikerne og om hans siste diktsamling Jeg skriver språket (2015), uttalte Fædrelandsvennens anmelder Emil Otto Syvertsen:
“Her møter jeg en erfaren dikter, en som har jobbet med ord og språk og rytme i mange år, som har bred lesning og dyp orientering, som øser av sin poetiske overflod.(…) Dette er hele skriftens, språket, poesiens og litteraturens historie som er forsøkt fanget i noen linjer.”.

Aftenpostens Henning Howlid Wærp skrev i sin anmeldelse av samme bok at “Terje Dragseth viser seg som en Henrik Wergeland av vår tid i denne energiske diktsamlingen.”

Utdelingen av F. P. Jacs Mindelegat 2016 finner sted i Danmark torsdag 8. september.
F.P. Jac (Flemming Palle Jakobsen) var en dansk dikter og forfatter.

Dragseth, terje foto lars gundersen
Terje Dragseth, Foto: Lars Gundersen

Bak F. P. Jacs Mindelegat står en gruppe mennesker, som ønsker å hedre utvalgte personer, som med hjerte, høyt humør og i Jacs ånd på en eller annen måte gjennom deres dyktighet, deres verk, deres engasjement, kort sagt deres aktiviteter har beriket den tid og det samfunn, vi lever i.

Les mer om Terje Dragseth her.

(Foto: Lars Gundersen)