11.08.2017

Ny Ragde-feber i Frankrike

Ragde anne b   foto lasse berre
Anne B. Ragde gjør stor suksess i Frankrike. Foto: Lasse Berre

Anne B. Ragdes roman Alltid tilgivelse ble nylig lansert i Frankrike. Boken, som utkommer på det anerkjente forlaget Fleuve Edition og er oversatt av Hélène Hervieu, er omtalt i svært rosende ordlag i en rekke medier. Flere aviser har også sendt journalister til Trondheim for å intervjue den populære forfatteren.

”Med denne familesagaen har den norske romanforfatteren Anne B. Ragde pustet kaldt liv i sjangeren, litt som Elena Ferrante gjør det lenger syd på napolitansk vis”, skriver Francoise Dagent i Le Figaro Littéraire. ”Som i de tidligere bøkene veksler romanforfatteren med den største naturlighet mellom de følelsesladde episoder og komiske sekvenser … hun besitter en ubestridelig vitalitet”.
Alltid tilgivelse utkom i Norge i 2016 og er fjerde bind i serien om familien på Neshov og utkom i Norge i 2016. De tre foregående romanene har oppnådd stor popularitet og er solgt i høye antall i Frankrike.
«Jeg har lest de fire bindene i denne rekken av fortellinger. Hvis det femte bindet allerede hadde foreligget på fransk, ville jeg slukt det med det samme. Den er avhengighetsskapende, denne serien. … Det er fordi denne sagaen treffer oss umiddelbart i hjertet. Uten at den av den grunn noen gang havner i det sentimentale … hun har et psykologisk raffinement, det hun selv kaller intuisjon, som gir en voldsom skarphet når det kommer til å leve seg inn i menneskers holdninger og utvikling”
JEAN-CLAUDE VANTROYEN, LE SOIR
«Det er en vedvarende leseglede!»
CHRISTINE FERNOT, TELERAMA

”Å finne tilbake til Neshov-familien er en litterær nytelse. Karakterene er mer inntagende enn noensinne, og deres eksistensielle dilemmaer er universelle. Fire skjebner, fire vakre personligheter som man liker bedre og bedre jo mer man leser. Man trenger ikke å leve i dypet av Norge for å forstå dem”
FRANCK BOUSSARD, LE LITTERAIRE.COM
«en engasjerende og subtil familiehistorie … Mellom ømhet og fortvilelse, likegyldighet og medfølelse, sorg og håp, er det svært vanskelig å forlate disse mennene og kvinnene som vi føler en så sterk kjærlighet overfor»
ELIANE MAZERM, PARUTIONS

”Åtte år etter trilogien som gjorde forfatteren til den mest populære sitt hjemland, gir Anne B. Ragde oss et nytt eventyr om familien Neshov – like underholdende og bevegende som de foregående … perfekt ferielektyre”
CHARLÈNE BUSALLI, PAGES DES LIBRAIRES

Alltid tilgivelse er så langt solgt til 9 land. Opplaget i Norge er på 72.000 eksemplarer. Det femte bindet i serien om familien Neshov, Liebhaberne, ble nylig lansert her hjemme. Boken har et førsteopplag på 40.000 eksemplarer. De fem Neshov-bøkene har nå et totalopplag på 1.261.000 eksemplarer bare i Norge.

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel og har utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger. For den første av Neshov-bøkene, Berlinerpoplene (2004), mottok hun Riksmålsforbundets litteraturpris, og for Eremittkrepsene (2005) ble hun tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. I 2007 utkom tredje bind i serien, Ligge i grønne enger, mens fjerde bok, Alltid tilgivelse, utkom i 2016. Bøkene hennes er oversatt til 23 språk.