Nyheter fra NORLA

Roy Jacobsen i Murmansk

P1010626
Jacobsen ble godt mottatt av både presse, lesere og norskstudenter i Murmansk.

Roy Jacobsen var i år, som første norske forfatter noensinne, nominert til Man Booker prisen. I et intervju med Aftenposten forteller han om hvordan bøkene ofte tar han med ut på reise, og han uttalte følgende: “…så sent som forrige måned var jeg i Murmansk. Det var gøy, for der er de opptatt av litteratur.”

Uni3
Jacobsen snakker for de russiske norskstudentene ved Murmansk Arktiske Statlige Universitet.

Jacobsen deltok altså nylig på den internasjonale kulturfestivalen Barents Bird i Murmansk. Dette er en av de største og viktigste årlige kulturbegivenhetene i fylket. Jacobsen møtte både studenter ved Murmansk Arktiske Statlige Universitet, som studerer litteratur og norsk språk, samt flere lesere med interesse for norsk litteratur, språk og kultur. Norges generalkonsulat inviterte litteraturinteresserte til en lunsj med forfatteren, ved Murmansk fylkesbibliotek. Roy Jacobsen er godt kjent i Russland, og møtene og lunsjen var både lærerike og hyggelige, og ble en stor suksess.
Murmansk
Biblioteket var fylt av ivrige publikummere. Jacobsen nyter stor anseelse blant russiske lesere.

Hvis du skjønner russisk kan du se intervjuet som ble gjort med Jacobsen i det øverste bildet her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com