Nyheter fra NORLA

Strålende kritikker til Per Pettersons debutroman i Storbritannia

Per Petterson romandebut , Ekkoland, er nylig utkommet i Storbriannia. Med dette er nå alle Pettersons bøker tilgjengelig på det britiske markedet. Forlaget Oktober melder om at Ekkoland , i likhet med de øvrige bøkene, har fått strålende kritikker i britiske aviser.

Petterson ekkoland english
Petterson, per photo finn ståle felberg web
Photo by Finn Ståle Fehlberg

I den prestisjetunge avisen The Guardian lyder overskriften «Per Pettersons Ekkoland – treffer leseren som et hammerslag». Anmelderen John Burnside synes «det er vanskelig å komme på en roman som formidler pubertetens smerte like presist og troverdig».

«En intens og levende historie, latent med skjulte betydninger og seksuell spenning … Fra aller første setning er Per Pettersons debutroman en overbevisende kombinasjon av fabel og fortellingen om dagene i en arbeiderklassegutts liv … det er vanskelig å komme på en roman som formidler pubertetens smerte like presist og troverdig»
JOHN BURNSIDE, THE GUARDIAN

“Pettersons foruroligende presise prosa framviser det danske landskapets disige eiendommelighet, og skildrer på helt mesterlig vis oppveksten som en usammenhengende, urolig tilstand der livet er noe man føler mye sterkere enn man forstår det»
CLAIRE ALLFREE, THE DAILY MAIL

“Skandinavisk tungsinn par excellence … På bare 132 sider utgjør den et kraftig slag … den er en renskåren juvel av navnløs frykt og nagende angst … romanen er [..] slående vakker»
ANDRE VAN LOOK, THE SUNDAY TELEGRAPH.

Ekkoland er tidligere ugitt i Danmark, til svært gode kritikker:
”Petterson fanger hele den gryende puberteten i Ekkoland. Få kan som ham se så illusjonsløst og ømt hvilken fullkommen og skrøpelig, sterk og sart, sint og vemodig tilstand dette er å befinne seg i”
LISELOTTE WIEMER, WEEKENDAVISEN

”leseren kan ånde med, føle seg berørt uten å skulle holde med noen og mot andre … når man selv har hatt gleden, kan man kun ønske å gi den videre til andre: En dag i solen med lille Arvid.”
MAI MISFELDT, BERLINGSKE TIDENDE, 6 av 6 stjerner

”en liten perle … Opplevelsen av å være gutt og ‘ha kroppen tett, tett omkring seg’ er formidabelt forstått og gjengitt. Dette her er simpelthen en sann skildring, tenker man under lesningen”
MAY SCHACK, POLITIKEN

”sterkt og vakkert om maktesløse drømmer”
TORBEN BROSTRØM, INFORMATION

Per Petterson fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med Ut og stjæle hester, som ble tildelt Independent Foreign Fiction Prize og The International IMPAC Dublin Literary Award. Boken er solgt til 50 land. Petterson har senere hatt stor internasjonal suksess med flere andre av sine romaner, blant annet Jeg forbanner tidens elv, som er oversatt til 30 språk. For denne boken ble Petterson blant annet tildelt Nordisk råds litteraturpris, nominert til Prix Médicis i Frankrike og kortlistet til Independent Foreign Fiction Prize. For Til Sibir, som er oversatt til 22 språk, ble Petterson nominert til Nordisk Råds litteraturpris og The International IMPAC Dublin Literary Award. Jeg nekter, Pettersons niende bok, utkom i 2012. For denne ble han tildelt Bokhandlerprisen, nominert til Kritikerprisen og Ungdommens kritikerpris og kortlistet til P2-lytternes romanpris. Han ble også nominert til The International IMPAC Dublin Literary Award for tredje gang.

Les mer om Per Petterson.

Les mer om Ekkoland her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com