Nyheter fra NORLA

Utlysning av konkurranse for design av gjestelandspaviljongen

Paviljong
Bildet er av Forum, hallen der gjestelandspaviljongen skal bygges. Bildet er tatt da Island var gjesteland i 2011. Foto: Thorsteinn J. Vilhjalmsson

I 2019 er Norge gjesteland på bokmessen i Frankfurt. Prosjektet er Norges største kultureksportsatsing noensinne. Som en del av gjestelandsprosjektet inviterer NORLA, i samarbeid med DOGA, til plan- og designkonkurranse for en innendørs paviljong på 2300 kvm. Konkurransen ble lyst ut 12. januar 2018.

Bokmessen i Frankfurt, Frankfurter Buchmesse, er den største bokmessen i verden og den største kulturelle eksponeringsarenaen i Tyskland. Bokmessen arrangeres årlig i oktober. Til bokmessen kommer nærmere 10 000 journalister og 300 000 besøkende fra over 100 land. Hvert år er ett land fokus for messen som gjesteland – i 2019 er det Norge.

– Gjestelandsprosjektet er en unik mulighet til å vise det beste av norsk litteratur og andre kunstformer internasjonalt. Paviljongen er en viktig del av gjestelandsprosjektet. Den skal være et vindu til norsk litteratur, være levende, leken, fremme leseglede og overraske et verdenspublikum, sier Halldor Gudmundsson, prosjektleder for Frankfurt 2019 i NORLA.

NORLA og DOGA
NORLA, Senter for norsk litteratur i utlandet, koordinerer gjestelandsprosjektet i sin helhet. NORLA samarbeider med DOGA om utlysning av plan- og designkonkurransen for design av gjestelandspaviljongen.

– Paviljongen er det visuelt viktigste i gjestelandsprosjektet, og det er knyttet store forventninger til den. For vinner-teamet vil paviljongen kunne fungere som et visittkort og en eventuell inngangsport til videre arbeid internasjonalt, sier Tor Inge Hjemdal, konstituert administrerende direktør ved DOGA.

1-trinns plan- og designkonkurranse
NORLA og DOGA oppfordrer til tverrfaglighet i teamene.

– Tverrfaglighet i teamene kan eksempelvis bestå av designere, arkitekter, landskapsarkitekter, industridesignere, scenografer og kunstnere, sier Gudmundsson.

Konkurransen ble lyst ut som en 1-trinns åpen plan- og designkonkurranse 12. januar 2018. Norske arkitekters landsforbund (NAL) er konkurranseteknisk funksjonær.

Konkurransegrunnlag, vedlegg og oppdatert informasjon er tilgjengelig på NALs hjemmesider.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019