Nyheter fra NORLA

Vårens Nye stemmer i London

Nye stemmer hos maclehose cut
Fra v.: Christopher MacLehose, Jan Kristoffer Dale, redaktør i MacLehose Press Katharina Bielenberg, Marianne Kaurin, Tore Skeie, Bår Stenvik og NORLAs Dina Roll-Hansen, som er ansvarlig for Nye stemmer-programmet.

I forkant av London International Book Fair deltok forfatterne fra vårens kull i NORLAs Nye stemmer-program på et forleggerseminar på Free Word Centre i London.

Marianne Kaurin, Jan Kristoffer Dale, Tore Skeie og Bår Stenvik presenterte seg og sine forfatterskap for et interessert publikum bestående av britiske forleggere.
Seminaret ble arrangert av NORLA i samarbeid med Den norske ambassaden i London.

I tillegg til seminaret, omfattet forfatternes program også et møte med den engelske forleggeren Christopher MacLehose i MacLehose Press. Han kan sies å være en levende legende i britisk forlagsverden og har utgitt en rekke meritterte norske forfattere, blant andre Per Petterson, Roy Jacobsen og Lars Mytting.
De nye stemmene fikk oppleve hvordan rettighetssalg foregår på bokmessen og de fikk i tillegg treffe britiske oversettere av norsk litteratur, noe som ble en både hyggelig og nyttig utveksling for alle parter.

Les mer om de fem forfatterne som utgjør vårens nye stemmer og bøkene deres her.

Vårens program
I løpet av vårsemesteret har forfatterne fått tilbud om en workshop i presentasjonsteknikk i Oslo og de har fått en grundig introduksjon i NORLAs arbeid for å fremme norsk litteratur internasjonalt. Deltagerne får anledning til å bruke denne kunnskapen praktisk under opptredener ved ulike litterære arrangementer frem mot sommeren. Her vil de møte både oversettere, forlag og publikum i Berlin og Leipzig.

Nye stemmer internasjonalt
De 20 norske forfatterne som har deltatt i fire foregående kull av Nye stemmer har besøk store deler av verden gjennom NORLAs internasjonale nettverk: Georgia (Tbilisi), Tyskland (Leipzig, Frankfurt, Hamburg), Japan (Osaka, Tokyo og Kyoto), Mexico (Guadalajara), Romania (Cluj), Russland (Moskva og Krasnojarsk), Spania (Madrid), Sverige (Gøteborg), Storbritannia (London), Ukraina (Lviv) og USA (New York).

I tillegg har forfatterne møtt utenlandske forleggere, oversettere og bokhandlere som har deltatt i NORLAs ulike arrangementer i Norge; både i Oslo og på Lillehammer.

Nye stemmer-programmet
I år er Norge gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt. Et viktig mål med satsningen har vært å bringe fram nye litterære stemmer fra Norge internasjonalt. 25 forfattere har så langt deltatt i utviklingsprogrammet som fokuserer på den internasjonale dimensjonen av forfatteryrket. «Nye stemmer» skal gjennom NORLAs omfattende kontaktnett skape muligheter for internasjonal eksponering, styrke nettverk og bevisstgjøring av de utadrettede sidene ved forfattervirket.
Utviklingsprogrammet Nye stemmer organiseres av NORLA i samarbeid med blant annet Talent Norge og Den norske Forleggerforening.

Les mer om talentprogrammet Nye stemmer her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon, nyheter og arrangementer.

Frankfurt 2019