Tidligere aktiviteter

8. februar
Lillehammer

Søknadsfrist: Norsk-oversettere til Lillehammer

Også i år ønsker vi i NORLA å samle oversettere av norsk litteratur på Lillehammer i forbindelse med Norsk Litteraturfestival/Sigrid Undset-dagene.

For inntil ti deltakere dekker vi reisekostnader, kost og losji fra tirsdag 28. til fredag 31. mai.
Det er mulig å utvide oppholdet for egen regning.

8. februar
Oslo, Norge

Søknadsfrist: NORLAs oversetterhotell

Endelig er vårt populære Oversetterhotell tilbake!
Vi inviterer norsk-oversettere til å søke opphold på Hotell Bondeheimen, som ligger midt i Oslo sentrum. Tilbudet gis til fire oversettere hver sesong.

Du kan nå søke om opphold for i perioden 13.-26. mai.

8. februar

Søknadsfrist: Oversetterstipend til Leipzig

Vi gleder oss til å delta på Leipziger Buchmesse og lyser nå ut inntil 15 reisestipender.
Oversettere fra norsk til tysk som skal delta på Leipzig-messen, kan søke om reisetilskudd på inntil 100 Euro.

Søknadsfrist er torsdag 8. februar kl. 12.

1. februar

Søknadsfrist: Tilskudd til eksport- og markedstiltak i utlandet for norske bøker og forfattere

Ordningen skal bidra til å styrke eksport, etterspørsel og markedsutvikling for norske bøker og forfattere i utlandet, og med det øke inntjeningen til norske aktører.
Prosjektene det søkes om tilskudd til, skal være rettet mot å åpne nye markeder for en eller flere bøker eller forfattere, eller mot å videreutvikle eksisterende markeder.

1. februar

Søknadsfrist: Tilskudd til oversettelse og produksjonstilskudd til illustrerte bøker

Vennligst merk at det innføres nye søknadsfrister i 2024, med i alt tre frister for norske bøker i alle sjangre:
1. februar, 1. april og 1. november

24. januar- 6. februar
Egypt

Norge er gjesteland på Bokmessen i Kairo

Vi er klare for å presentere et bredt og attraktivt program, som retter seg både mot et generelt publikum og mot bokbransjen!

17.-19. januar
Danmark

NORLA møter nordiske kollegaer i København

Ansatte ved de nordiske litteraturkontorene – nettverket NordLit – møtes en gang i året, og denne gangen holdes seminaret i København, Danmark, 17.-19. januar.

Vi gleder oss til å møte våre nordiske kollegaer for å utveksle erfaringer og planer!

21. desember 2023- 2. januar

Juleferie i NORLA

NORLAs kontorer holder stengt fra og med torsdag 21. desember og åpner igjen tirsdag 2. januar.

Vi vil gjerne ønske alle en riktig god jul
og et godt nytt år!

19. desember 2023

Møte i NORLA faglitterære råd for skjønnlitteratur

Møte i NORLAs faglitterære råd for skjønnlitteratur for vurdering av søknader om tilskudd til oversettelse med frist 15. november.

19. desember 2023

Søknadsfrist: Stilling i NORLA som rådgiver organisasjon og tilskuddsordninger

Liker du å ha ansvar for et bredt spekter av administrative oppgaver? Blir du motivert av teamarbeid i en organisasjon med engasjerte medarbeidere? Gjennom en rekke tilskuddsordninger bidrar NORLA til at norsk litteratur kommer ut på rundt femti språk årlig. Vi samarbeider med mange aktører i norsk bokbransje og ivaretar et stort internasjonalt nettverk.

I NORLA legger vi vekt på profesjonalitet og kvalitet i planlegging og gjennomføring av aktiviteter og prosjekter for å bringe litteratur fra Norge ut i verden. Vi ønsker å fremme et mangfold av litterære stemmer.
Vil du bidra til god forvaltning av NORLAs tilskuddsmidler og ha ansvar for oppfølging av økonomi og drift av organisasjonen? Da håper vi at du vil søke stillingen som rådgiver for organisasjon og tilskuddsordninger i NORLA.

13. desember 2023
Digitalt OG fysisk

Oversetterkonditori: julespesial

Onsdag 13. desember er selveste Lucia-dagen. Og vi ser frem til å samles i oversetterkonditoriets julespesial, kl. 15-16 (CET), denne gang både digitalt og fysisk.
Etterpå blir det FYSISK julekos i NORLAs lokaler kl. 16-17.30 – for alle norskoversettere som befinner seg i Oslo denne dagen!

7. desember 2023
Digitalt OG fysisk

Påmeldingsfrist: Oversetterkonditori: julespesial

Vi inviterer til oversetterkonditoriets julespesial på selveste Lucia-dagen, onsdag 13. desember kl. 15-16 (CET), denne gang både digitalt og fysisk.
Etterpå blir det FYSISK julekos i NORLAs lokaler kl. 16-17.30 – for alle norskoversettere som befinner seg i Oslo denne dagen!

5. desember 2023
Norge - Oslo

Ukrainsk litteratur og samoversettelse - lansering av spesialutgave av tidsskriftet Mellom

Siden i våres har NORLA, Norsk Oversetterforening, Ukrainsk forening i Oslo og tidsskriftet Mellom hatt et samarbeidsprosjekt.
Hensikten har vært å bidra til rekruttering av flere oversette fra ukrainsk til norsk, siden det det siste året har vist seg at dette er en kompetanse det er skrikende mangel på. Vårt svar har vært å spleise NORLAs kontakter som oversetter fra norsk til ukrainsk med Oversetterforeningens medlemmer. Med dette som utgangspunkt har det blitt satt sammen syv oversetterpar som har oversatt et utvalg tekster skrevet av ukrainske forfattere fra 1800-tallet frem til i dag. Utvalget er gjort ved Iryna Sabor og har fått tittelen «Med ord som motstand».

5. desember 2023

Møte i NORLA faglitterære råd for faglitteratur

Møte i NORLAs faglitterære råd for faglitteratur for vurdering av søknader om tilskudd til oversettelse med frist 1. oktober.

25. november 2023- 3. desember 2023
Mexico

NORLA og norske forfattere til Guadalajara

I samarbeid med den norske ambassaden i Mexico vil NORLA igjen ha stand på bokmessen i Guadalaraja i Mexico.
FIL Guadalajara er verdens største spanskspråklige bokmesse, med stor publikumstilstrømning og bransjedeltakere fra hele Latin-Amerika og resten av verden. NORLA har vært til stede i flere år, i 2022 for første gang med egen stand. I år er forfatterne Jens K Styve og Nina Lykke invitert til å delta på bokmessens program, og to norske litteraturagenter vil også være til stede på den norske standen for å bli kjent med meksikansk og latinamerikansk forlagsbransje.