Tidligere aktiviteter

10. mars 2023
Norway

Påmeldingsfrist: Oversetterkonditori om vårens fokustitler

På oversetterkonditoriet 15. mars presenterer vi NORLAs fokustitler denne våren.

Vi fordeler gjestene på tre digitale konditoribord, der våre seniorrådgivere Oliver, Andrine og Dina vil presentere utvalgte titler. I tillegg treffer du som vanlig kollegaer fra ulike land og andre av oss i NORLA. Konditoriet holder åpent én time.
Vi er glade over å ha fått mange stamgjester, og tar også gjerne i mot flere.

Bli med da vel!

6.- 9. mars 2023
Norway

NORLA til Bologna Book Fair

NORLA ser frem til å igjen delta på barnebokmessen i Bologna, Italia, der den norske bokbransjen er samlet på én stor fellesstand: Hall 30 – B36-C23.
Kontakt oss dersom du ønsker å avtale et møte.

2. mars 2023
Norway

Bransjetreff i Lisboa

2. mars arrangerer Den norske ambassaden i Lisboa og NORLA et bransjetreff for portugisiske forleggere og oversettere for å øke oppmerksomheten rundt norsk litteratur.
På programmet står informasjon om aktuell norsk litteratur og NORLAs tilskuddsordninger og speed-dating mellom forleggere og oversettere. I tillegg vil Nina Lykke vil presentere sitt forfatterskap.

1. mars 2023
Norway

Søknadsfrist: Prøveoversettelser av norsk litteratur

Forleggere og agenter både i utlandet og Norge kan søke NORLA om tilskudd til prøveoversettelser av norske bøker. Det kan søkes om tilskudd til både skjønnlitteratur og sakprosa for barn/unge og voksne.
Bøkene det søkes om må være utkommet og oppfylle NORLAs kriterier for oversettelsestilskudd. Oversettelsen må skje direkte fra norsk.
Tilskudd til prøveoversettelser av NORLAs fokustitler vil prioriteres.

1. mars 2023
Norway

Søknadsfrist: Utvidete prøveoversettelser av norsk litteratur

Norske agenter og forlag kan søke NORLA om tilskudd til utvidete prøveoversettelser av norsk litteratur til engelsk. Tilskuddet skal gå til bøker med et særlig potensiale for utenlandssalg.
Midlene kommer fra regjeringens satsing på kulturell og kreativ næring, og skal styrke aktørene i verdikjeden som jobber med å markedsføre og selge norsk kunst og kultur internasjonalt.

1. mars 2023
Norway

London: Litteraturarrangement i residensen i forbindelse med Kronprinsparets offisielle besøk til Storbritannia

Kronprinsparet skal på offisielt besøk til Storbritannia 28. februar – 2. mars. I den forbindelse inviterer NORLA sammen med den norske ambassaden i London til et litterært arrangement i residensen onsdag 1. mars med forfatterne Lars Mytting, Siri Helle og Karl Ove Knausgård, i en samtale moderert av bokhandler Nic Bottomley.
For inviterte britiske bokhandlere, oversettere og litteraturaktører.

15. februar 2023
Norway

Samisk oversetterkonditori

Den 6. februar feiret vi samenes nasjonaldag og nå inviterer vi til samisk oversetterkonditori. Her får du får du møte to kollegaer som oversetter fra samisk (og norsk): Olivia Lasky og Kaija Anttonen – som vil dele erfaringer og kanskje noen boktips med oss. Det blir også rom for spørsmål!
Du treffer i tillegg oversetterkollegaer fra ulike land, og oss i NORLA. Alle gjestene plasseres i mindre grupper ved digitale «konditoribord», der målet er å ha det hyggelig og lære noe nytt.

14. februar 2023
Norway

Tokyo - bransjetreff om graphic novels / barne- og ungdomslitteratur

NORLA og Den norske ambassaden i Tokyo arrangerer bransjetreff tirsdag 14. februar.
Her får japanske redaktører og scouter møte norske forfattere og litterære agenter, og norske aktører får også mulighet til å bli bedre kjent med japansk forlagsbransje.

13. februar 2023
Norway

Påmeldingsfrist: NORLAs samiske oversetterkonditori 15. februar

Den 6. februar feiret vi samenes nasjonaldag og nå inviterer vi til samisk oversetterkonditori. Her får du får du møte to kollegaer som oversetter fra samisk (og norsk): Olivia Lasky og Kaija Anttonen – som vil dele erfaringer og kanskje noen boktips med oss. Det blir også rom for spørsmål!
Du treffer i tillegg oversetterkollegaer fra ulike land, og oss i NORLA. Alle gjestene plasseres i mindre grupper ved digitale «konditoribord», der målet er å ha det hyggelig og lære noe nytt.

Når: Onsdag 15. februar kl. 15 (CET)
Hvor: På Zoom
Påmeldingsfrist: Mandag 13. februar kl. 12 (CET)
Påmelding her

10. februar 2023
Norway

Påmeldingsfrist: Halvdagsseminar 13. april om ukrainsk språk og litteratur, og om samoversettelse

Åpent halvdagsseminar om ukrainsk språk og litteratur, og om samoversettelse, torsdag 13. april, på Litteraturhuset i Oslo.
Påmeldingsfrist: 10. februar.
Arrangører: Norsk Oversetterforening og NORLA i samarbeid med tidsskriftet Mellom og Den ukrainske forening i Norge.

Se flere detaljer her

9. februar 2023
Norway

Festivalsjefer fra fire land til Bergen internasjonale litteraturfestival

Bergen internasjonale litteraturfestival har i år invitert litteraturfestivalsjefer fra hele verden til Bergen for å overvære årets festival, og for å møte norske forfattere og bransjeaktører med tanke på utveksling i årene som kommer. Det vil delta festivalsjefer fra Skottland, Nigeria, Irland, USA/Frankrike. NORLA har gitt et tilskudd til besøket gjennom vår nye tilskuddordning for internasjonale delegater.

7. februar 2023
Norway

Søknadsfrist: Delta på Norsk litteraturfestival på Lillehammer

Vi inviterer utenlandske forlag/redaktører, underagenter og scouter til å søke om deltagelse på vårt fellowship på Norsk litteraturfestival på Lillehammer, 23.-26. mai 2023. I år vil fokuset være på litteratur for barn og unge.
Fellowshipet støttes økonomisk av Utenriksdepartementet.
Les mer og søk her

Også i år ønsker NORLA å samle oversettere av norsk litteratur på Lillehammer i forbindelse med Norsk Litteraturfestival/Sigrid Undset-dagene.
For inntil ti deltakere dekker NORLA reisekostnader, kost og losji fra tirsdag 23. – fredag 26. mai. Det er mulig å utvide oppholdet for egen regning.
Kun dem som oversetter direkte fra norsk kan delta.
Søkere som ikke deltar på NORLAs oversetterkonferanse på Kløfta i slutten av juni vil prioriteres.
Les mer og søk her

Søknadsfrist: 7. februar kl. 12.00 (CET)

3. februar 2023
Norway

Søknadsfrist: Stilling som regnskapsfører/kontorleder i NORLA

Liker du å ha ansvar for et bredt spekter av administrative oppgaver? Blir du motivert av teamarbeid i en organisasjon med engasjerte medarbeidere? NORLA samarbeider med mange aktører i norsk bokbransje og ivaretar et stort internasjonalt nettverk. Kan du tenke deg å bidra til god drift og effektiv prosjektstyring sammen med oss? Da håper vi at du vil søke stillingen som kontorleder/regnskapsfører i NORLA.

Les mer og søk innen 3. februar

1. februar 2023
Norway

Søknadsfrist: Oversettelsestilskudd til norsk faglitteratur

Les mer om hvordan søke tilskudd til oversettelse av norsk faglitteratur her.

Det er også mulig å søke produksjonstilskudd for særlig rikt illustrerte utgivelser.
Les mer her

1. februar 2023
Norway

Søknadsfrist: Tilskudd til eksport- og markedstiltak i utlandet for norske bøker og forfattere

Ordningen skal bidra til å styrke eksport, etterspørsel og markedsutvikling for norske bøker og forfattere i utlandet, og med det øke inntjeningen til norske aktører.
Prosjektene det søkes om tilskudd til, skal være rettet mot å åpne nye markeder for en eller flere bøker eller forfattere, eller mot å videreutvikle eksisterende markeder.