Tidligere aktiviteter

15. februar 2016
Norway

Søknadsfrist: Oversetterhotell våren 2016

NORLA ønsker å gi oversettere av norsk litteratur mulighet til å komme til Norge for å kunne fordype seg i norsk litteratur, språk og kultur. Og vi tilbyr oversettere å søke opphold for våren 2016 på det tradisjonsrike hotellet Bondeheimen, midt i Oslo sentrum.

Det kan søkes om to-ukers opphold i april/mai: uke 16-17 (fra og med mandag 18.4. tom. søndag 1.5.).
Fire oversettere vil få tilbud om opphold samtidig.

9. februar 2016
Denmark

Fokus på norsk skjønnlitteratur i København

Den norske ambassaden i København, Forleggerforeningen og NORLA fortsetter samarbeidet om fremstøt for norsk litteratur i Danmark. 9. februar arrangeres det et eksklusivt miniseminar for danske forleggere, viet norsk skjønnlitteratur. Kritiker og oversetter Margunn Vikingstad vil orientere om norsk samtidslitteratur. Forfatterne Hilde K. Kvalvaag (aktuell med Lev vel, alle, Samlaget, 2015) og Johan Harstad (aktuell med Max, Mischa & Tet-offensiven, Gyldendal 2015) vil presentere seg selv og sine forfatterskap.
I tillegg vil deltakerne få mulighet til å møte norske litterære agenter.

Se omslagene til norske bøker utgitt i Danmark med oversettelsesstøtte fra Nordisk Ministerråd eller NORLA (fom. 2011) her.

5. februar 2016
Russian Federation

Oversetterseminar i Moskva – til minne om oversetteren Ljubov Gorlina

Den 5. februar 2016 arrangerte russiske norsk-oversettere seminar på ambassaden i Moskva. Oversettere fra Moskva, St. Petersburg, Arkhangelsk og Murmansk deltar. Seminaret er tilegnet oversetter Ljubov Gorlina (1926-2013).

1. februar 2016
Norway

Søknadsfrist: Oversettelsesstøtte til norsk faglitteratur

Les mer om hvordan søke støtte til oversettelse av norsk faglitteratur her.

21.-25. januar 2016
Norway

NORLA til Jaipur Literature Festival og BookMark i India

Jaipur Literature Festival er en av verdens største litteraturfestivaler hvor besøkende fra hele India og resten av verden kommer for å møte indiske og internasjonale forfattere og deltakere. Blant de internasjonale navnene i år er f. eks. Margaret Atwood, Colm Tóibín og Stephen Fry.
BookMark er et parallelt arrangement med seminarer, foredrag og samtaler hvor folk fra bokbransjen møter kolleger, knytter nye kontakter, utveksler ideer og gjør avtaler.

I år har NORLA delt ut to reisestipender til Jaipur, og får følge av direktør Marit Borkenhagen fra Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og redaktør Kari Joynt fra Forlaget Oktober, som vil samle inntrykk, utveksle ideer og ta med nye impulser fra indisk litteratur til Norge.

15. januar 2016
Norway

Søknadsfrist: Forfatter- og foreleserbesøk til høyere læresteder i utlandet

NORLA forvalter Utenriksdepartementets ordning for tilskudd til forfatter- og foreleserbesøk til høyere læresteder i utlandet der det undervises i norsk.
Besøk av forelesere og forfattere fra Norge er ment som et verdifullt og inspirerende supplement til den ordinære undervisningen.

Les mer her.

13.-15. januar 2016
Sweden

NORLA møter nordiske kollegaer i Stockholm

NORLAs ansatte er på reise 13.-15. januar i forbindelse med et seminar med våre nordiske kollegaer.
Ansatte ved de nordiske litteraturkontorene møtes en gang i året, og denne gangen holdes seminaret i Stockholm.

Vi gleder oss til å møte våre nordiske kollegaer for å utveksle erfaringer og planer!

Her kan du lese mer om den nordiske oversettelsesstøtten som de nordiske litteraturkontorene forvalter på vegne av Nordisk Ministerråd.

1. januar 2016-31. mars 2016
Norway

NORLAs aktiviteter 1. kvartal 2016

Denne våren ser vi frem til å delta på mange ulike bokmesser, festivaler og arrangementer. Se alle NORLAs aktiviteter frem til og med mars under.
Ta gjerne kontakt med oss for å avtale et møte!

Vi gleder oss til å møte så mange som mulig av dere!

1. desember 2015
Sweden

Fokus på norsk skjønnlitteratur i Sverige

Den norske ambassaden i Stockholm, Forleggerforeningen og NORLA fortsetter samarbeidet om fremstøt for norsk litteratur i Sverige. I år arrangeres det for tredje gang et eksklusivt miniseminar for svenske forleggere og årets seminar er viet norsk skjønnlitteratur. De to tidligere seminarene har hatt fokus på barne/ungdomslitteratur og sakprosa.

Alberte Bremberg, redaktør i magasinet Bokvennen, vil orientere om norsk samtidslitteratur. Forfatterne Birger Emanuelsen (aktuell med Historien om et godt menneske, Tiden, 2015) og Helga Flatland (aktuell med Vingebelastning, Aschehoug, 2015) vil presentere seg selv og sine forfatterskap.

30. november 2015- 2. desember 2015
Mexico

NORLA til bokmessen i Guadalajara, Mexico

NORLA deltar, som i fjor, på bokmessen i Guadalajara sammen med noen av våre nordiske søsterorganisasjoner.
Kontakt oss for å avtale møter.

Besøk messens nettsider her.

28.-29. november 2015
India

Elin Grimstad til Delhi

Forfatter og illustratør Elin Grimstad presenterer sola og månen – og sin nydelige billedbok “Månen som ville lyse som ei sol” for indiske barn under Bookaroo festivalen i Delhi, India. Se flere detaljer om arrangementene under.

Boken er utgitt på engelsk, bengalsk og hindi av forlaget Sampark Publishing med støtte fra NORLA.

25.-29. november 2015
Russian Federation

NORLA og Jørn Hurum til bokmessen i Moskva

NORLA deltar også i år på Non/fiction- bokmessen i Moskva. Kontakt oss for å avtale møter.

Den norske forfatteren og paleontologen Jørn Hurum deltar i år på bokmessen for å presentere boken “Ida”, skrevet sammen med Torstein Helleve og illustrert av Esther van Hulsen.
Boken er oversatt av Svetlana Karpushina og utgis av Peshkombooks med oversettelses- og produksjonsstøtte fra NORLA.

Se bokmesse programmet (på russisk) her.

23.-26. november 2015
Germany

Tomas Espedal åpner Nordiske litteraturdager i Hamburg

Hvert annet år arrangerer Litteraturhuset i Hamburg Nordiske litteraturdager, og siden oppstarten i 1986 har festivalen presentert en imponerede rekke nordiske forfattere. I år er det norske Tomas Espedal som åpner de 15. nordiske litteraturdagene i Hamburg.

23.-24. november 2015
Russian Federation

Oversetterseminar i Arkhangelsk

NORLA deltar på et oversetterseminar som arrangeres av Generalkonsulatet i Murmansk, Universitetet i Arkhangelsk og Arkhangelsk regionale bibliotek 23.-24. november.

19.-20. november 2015
Romania

Eivind Tjønneland i Cluj

Evind Tjønneland, professor ved Universitetet i Bergen, holder to forelesninger knyttet til Knut Hamsun på Babes-Boloya universitetet i Cluj.