Non-Fiction

Anders Sømme Hammer

Heia Kabul! En ung kvinnes kamp for livet - Og fotballen
Heia Kabul! En ung kvinnes kamp for livet - Og fotballen

Anders Sømme Hammer er igjen i Afghanistan. Denne gangen er det de afghanske jentene som står i fokus. Kvinnelandslaget i fotball reiser til Norway Cup i 2011. Vi følger jentene fram til Norges-oppholdet, som blir et dramatisk vendepunkt.

Kabul er full av motsetninger. Mens noen kvinner beveger seg i gatene helt tildekket i sin beryktede fotside burka, syder det av energi et annet sted. For hver tirsdag, torsdag og søndag møtes over 20 jenter i Kabul for å spille fotball. Sommeren 2011 var de for første gang invitert til Norway Cup. En drøm går i oppfyllelse for jentene.

Vi følger den populære og frittalende laglederen Khalida og de andre unge fotballspillerne gjennom forberedelsene til Norgesturen. I løpet av året blir sikkerhetssituasjonen i Kabul betraktelig verre, og jentene møter stor motstand fra samfunnet. De forsøker å ha det morsomt sammen, men uroen eskalerer, og det går galt for Khalida. Den selvsikre unge kvinnen, som satte fyr på dukkene sine i protest mot at hun ikke fikk gutteleker som barn, må gi slipp på drømmen om å frigjøre jenter i Afghanistan.

Aschehoug 2013

Bok 418

Books from Norway provides you with English-language information about all genres of Norwegian literature. The information is provided by the rightsholders and NORLA.

booksfromnorway.com

Norway as Guest of Honour at Frankfurter Buchmesse

Norway was Guest of Honour at the Frankfurter Buchmesse 2019. Please visit our website Norway2019.com for information about the project.

Frankfurt 2019