21.11.2013

Gjev pris til Jan Kjærstad

NORLA gratulerer Jan Kjærstad med tildelingen av Det Norske Akademiets pris til minne om Thorleif Dahl. Prisen er en påskjønnelse for fremragende skjønnlitterært eller faglitterært forfatterskap på riksmål. Kjærstad er i høst aktuell med artikkel- og essaysamlingen “Menneskets vidde”.

Les mer om Jan Kjærstad her

Mer om prisen og tidligere vinnere her

Det Norske Akademis Pris til minne om Thorleif Dahl utdeles årlig av Det Norske Akademi for Sprog og Litteratur og tildeles for fremragende skjønnlitterært eller faglitterært forfatterskap på riksmål, eller for oversettelse til riksmål av skjønnlitteratur eller faglitteratur.

Prisen er innstiftet og finansiert av Thorleif Dahls Kulturbibliotek, der halve styret oppnevnes av familien Dahl og halve av Det Norske Akademi. For tiden er Kitty Dahl styreleder. Prisen tildeles etter innstilling fra Akademiets priskomité, som for tiden består av Hilde Sejersted, Per Egil Hegge og Jan Jakob Tønseth.

Fra og med 1991 er Det Norske Akademis Pris til minne om Thorleif Dahl på 100 000 kroner. Prisen ble første gang utdelt i 1983.