20.09.2022

Hanne Gjerde Buch og Jenny Synnøve Naustan - fokustittelforfattere

Vi har gleden av å presentere forfatter Hanne Gjerde Buch og illustratør Jenny Synnøve Naustan. Sammen har de laget Evighetsspillet, som er en av NORLAs fokustitler høsten 2022.

Her kan du lese vårt lille intervju med Hanne.

Buch naustan03
Fra v.: Hanne Gjerde Buch og Jenny Synnøve Naustan. Foto: Fartein Rudjord/NORLA

Hva handler boka deres om?

Denne boken handler om en gutt, Kian, som strever med å gå videre i livet etter at moren hans døde. Han har programmert et dataspill sammen med moren sin, Evighetsspillet. En dag får Kian en mystisk melding på PC-en sin, som inviterer han inn i Evighetsspillet for å møte moren sin en siste gang. Kian har 24 timer på seg til å redde moren sin og komme seg hjem igjen, hvis ikke vil han være fanget i Evighetsspillet for alltid.

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Jeg tror mange bøker blir bedre hvis forfatteren tar utgangspunkt i noe personlig. Det gjorde jeg med Evighetsspillet. Da barna mine var små opplevde jeg å bli alvorlig syk. Heldigvis ble jeg helt frisk igjen, men jeg har tenkt mye på hvordan det er for familier som ikke er så heldige. Hvordan det påvirker barn at en av foreldrene dør. Med denne boken ønsket jeg å vise at livet kan bli bra igjen og at minnene om de vi mister lever videre i oss etter at de dør.

Les mer

Se engelsk presentasjon av boka her

Les mer om forfatter/illustratør her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her

Buch naustan01
Foto: Fartein Rudjord/NORLA