01.03.2020

Lillehammer-festivalen gjøres digital

Norsk Litteraturfestival, Sigrid Undset-dagene på Lillehammer er Nordens største litteraturfestival og skulle gått av stabelen siste uken i mai. På grunn av korona-situasjonen har festivalen snudd seg rundt og besluttet å dele festivalen i flere deler.

Verdens minste litteraturfestival skjermdump lysnet
«Verdens minste litteraturfestival» utenfor lesekiosken på Kjelsås, Oslo. Fra v: Vidar Kvalshaug intervjuer festivalsjef Marit Borkenhagen. Foto: Skjermdump fra Facebook-strømmingen

Og i tillegg hadde de en finfin opptakt allerede torsdag 26. mars, da arrangerte de «Verdens minste litteraturfestival», i en telefonkiosk i Oslo omgjort til lesekiosk.
Se hele minifestivalen her

(Les også om de 100 planlagte lesekioskene over hele Norge her og her)

Og så, 29.-31. mai, braker det løs med Nordens største – og første? – digitale litteraturfestival. Det endrede programmet vil legges ut så snart det er klart.
Se festivalens nettsider

Samtidig blir festivalens rikholdige barneprogram, Pegasus, utsatt til en egen barnefestival 21.-25. september, når skoler og barnehager forhåpentligvis er tilbake i normalt gjenge.

Og Sigrid Undset-dagene, som var utgangspunktet for festivalens tilblivelse, feires i Nobelprisvinnerens hjem Bjerkebæk 21.-22. november – på 100-årsdagen for utgivelsen av romanen Kransen, bind 1 i trilogien om Kristin Lavransdatter.

Festivalen tilbyr også «Åpen lesesirkel», med podcaster frem mot festivalen.
Les mer

Det er bare å se frem til alt som skal skje fremover, og ikke minst alle arrangementer vi kan følge hjemme fra vår egen stue!

Les hele oversikten over endringene her