16.10.2023

Line Halsnes - Fokustittelforfatter

Line Halsnes har skrevet bok om verdens syv tøffeste kjøretøy. – Boka er for barn i alderen 3 +, men jeg tror også at voksne kan ha glede og nytte av boken, sier hun.

Uten tittel (1)

Tøffe kjøretøy er en av NORLAs fokustitler høsten 2023. Her forteller forfatter og illustratør Line Halsnes om hva boka handler om, hva som inspirerte henne til å skrive den og hvor og når hun jobber aller best.

Hva handler boka di om?

Den handler om de syv tøffeste kjøretøyene i hele verden, som er brannbilen, ambulansen, politibilen, redningshelikopteret, politimotorsykkelen, redningsskøyta og bergingsbilen. Vi får vite hvordan kjøretøyene ser ut — utenpå og inni — og hva de brukes til. Barna Hans og Ida er formidlerne i boka. De henvender seg direkte til barneleseren og deler alle triksene.

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Jeg så et behov for å skrive og illustrere korrekt om ulike utrykningskjøretøy, særlig om de litt mer ukjente, som f.eks politimotorsykkelen og redningshelikopteret. Boken er nummer tre i en serie. Som i de andre bøkene, inneholder denne også myldrete oppslag med let og finn oppgaver. Jeg opplever at barna synes slike oppslag er spennende og lærerike. Siden utrykningskjøretøy inneholder ekstra mange detaljer, tenker jeg de er svært egnet til slike myldreoppslag.

Hvem er denne boka for?

Barn i alderen 3 +, men jeg tror også at voksne kan ha glede og nytte av boken. Et barn og en voksen sammen, er nok det ideelle.

Hvor og/eller når jobber du best?

Jeg jobber best på hjemmekontoret mitt, med mailen skrudd av og telefonen på lydløs. Det er da jeg lager nye bøker. Ellers har jeg ofte formidlingsoppdrag, enten for biblioteker eller i den kulturelle skolesekken. Etter en lengre skoleturné pleier jeg å savne kontoret mitt ekstra mye. Jeg jobber nok best når kontortiden er begrenset.

Se engelsk presentasjon av boka her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her