18.03.2024

Line Tiller - Fokustittelforfatter

Vi har gleden av å presentere forfatteren Line Tiller. Hun har skrevet Superuka – Hvordan syklusens beste uke hjelper deg med jobb, trening, kreativitet og ligging!, som er en av NORLAs fokustitler våren 2024.

Tiller foto agnete brun
Line Tiller. Foto: Agnete Brun

Hva handler boka om?

Om syv helt spesifikke dager i forkant av eggløsningen – og alt det vanvittige som skjer i kvinners hode og kropp i løpet av den uka. Friske, fertile kvinner forandrer seg nemlig både fysisk, mentalt og psykisk omtrent fra dag til dag. Garantert fra uke til uke. Og svært forutsigbart fra måned til måned. På grunn av vår 28-dagerssyklus blir vi transportert mellom fire forskjellige versjoner av oss selv, fire uker hver måned. Og den beste av dem: Kaller jeg «Superuka» – uka før eggløsning. 
Eggløsningens effekter er nesten endeløse. De gir oss blant annet mer selvsikkerhet, sexlyst, kreativitet og gledesrus. Vi blir mer empatiske, kommuniserer bedre, løper plutselig raskere på tredemølla og lar oss ikke stresse like lett. Alt dette er bevist i ny forskning. Men er kvinner verden over klar over sine Superuker? Sannsynligvis ikke. Forstår de at eggløsning kan lage liv på tusenvis av andre måter enn å bli gravid? You tell me. 

Hva skiller boken din fra andre bøker i samme sjanger?

Superuka er ikke enda en syklus-bok. Den handler ikke om smerter eller skam – men går dypt inn i hva den mer positive siden kan gjøre med oss, når vi vet den finnes. Det eksisterer allerede noen inspirerende sakprosabøker som omhandler menstruasjon og syklus, men de aller fleste tar for seg hele syklusen og konsentrerer seg ikke om dette temaet alene. Ikke alle er basert på ny og konkret vitenskap.

I Superuka møter du mange stemmer, og lærer forhåpentligvis mye nytt. Ting som burde vært pensum. Som hvordan tracke syklus, finne Superuka, forstå mer om eggets fascinerende reise og høre om det magiske slimet. Men viktigst av alt – lære å planlegge for hvordan Superuka kan forbedre din mentale helse, ditt yrkesliv, kjærlighetsliv og treningsliv. Jeg intervjuet verdensledende forskere og syklusvitere fra både USA, England, Polen, Canada, Sverige og New Zealand. Og ehm, ja – så deler jeg ganske ublu på smågærne, personlige opplevelser fra sexfester, datingliv og jobbsituasjoner hvor jeg mest sannsynlig…var i Superuka selv.

Les mer

Se engelsk presentasjon av boka her

Les mer om forfatteren her

Se alle vårens fokustitler fra NORLA her