17.06.2017

Miluse Jurickova er kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden

2017 miluše juřičková dekoreres av ambassadøren
Miluse Jurickova dekoreres av ambassadør Siri Ellen Sletner.

Miluše Juřičková ble nylig ble utnevnt til kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sin langvarige innsats for fremme av norsk språk, litteratur og kultur i Tsjekkia og for sin innsats som brobygger mellom våre to land. Juřičková mottok utmerkelsen ved den norske ambassaden i Praha, og tildelingen skjedde ved ambassadør Siri Ellen Sletner.
NORLA gratulerer hjerteligst!
2017 miluše juřičková og margit walsø
Miluse Jurickova og NORLAs direktør Margit Walsø

Miluše Juřičková har gjennom årtier undervist i norsk ved Masaryk-universitetet i Brno, og har bidratt til å øke interessen for norsk språk, litteratur og kultur til en rekke nye studenter. Hun har vært en døråpner for å få norske forfattere oversatt og utgitt i Tsjekkia, og hun har vært vertinne for en rekke norske forfattere som har kommet på besøk. Gjennom en rekke prosjekter innen alle sjangre: sakprosa, poesi, noveller, romaner, kriminallitteratur, har hun bidratt til å gjøre Norge synlig i Tsjekkia.
Som oversetter har hun bidratt til at mange forfattere har blitt kjent for tsjekkiske lesere. Med sitt engasjement for og kjærlighet til norsk litteratur, har hun bidratt til å bringe litteratur langt utover Norges grenser.

Les mer om Miluse Jurickova her.

Se oversikt over hennes utgivelser her.

Les mer om Den Kongelige Norske Fortjenstorden.