16.10.2023

Nikolaj Frobenius - Fokustittelforfatter

I ‘Utryddelsen’ forteller Nikolaj Frobenius historien om Jonathan, som er lammet av sorg etter at sønnen hans døde i en påsatt brann. – Boka er psykologisk interessant, og den skildrer et miljø som befinner seg rett under den tiltalende og eksklusive solsiden, sier han.

Nikolaj.frobenius.2 4x3
Nikolaj Frobenius har skrevet bøkene 'Svanesang' (2021) og 'Utryddelsen' (2023). Foto: Jan Tore Eriksen / NORLA.

Svanesang (2021) og Utryddelsen (2023) er to av NORLAs fokustitler høsten 2023. Her forteller forfatter Nikolaj Frobenius om hva Utryddelsen handler om, hvem den er skrevet for, hva som inspirerte han til å skrive den og hvor og når han jobber aller best.

Hva handler boka di om?

Boka handler om Jonathan, som er lamma av sorg etter at sønnen hans døde i en påsatt brann. Gjerningsmennene er som sunket i jorda, og Jonathan står fast. Jonathan jobber i en avis og får i oppdrag å reise til Marbella for å skrive en sak om en investor som er forsvunnet på en mystisk måte. På skyggesiden av Costa del Sol kommer han mer eller mindre tilfeldig over mannen som drepte sønnen hans, og så begynner tankene å kverne, og ideen om den perfekte hevn spinner og spinner i Jonathans hode, og snart føler han at det er umulig ikke å handle.
Romanen stiller spørsmålet om vold noen ganger er den eneste – og riktige – løsningen.
Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Romanen er en fortsettelse av Svanesang som kom i 2021. Det var en psykologisk thriller om rikdom, misunnelse og paranoia. Da jeg var ferdig med den boka, fikk jeg lyst til å skrive en roman om konsekvensene av det traumet Jonathan har opplevd. Og dermed ble det en roman om sorg. Og hevn. Og vold. Og spørsmålet om det finnes noe sånt som et rettferdig mord.

Hvem er denne boka for?

«Utryddelsen» er en roman som alle nysgjerrige lesere vil ha utbytte av. Den er en page turner. Den er psykologisk interessant, og den skildrer et miljø som befinner seg rett under den tiltalende og eksklusive solsiden.

Hvor og/eller når jobber du best?

Jeg står opp tidlig og jobber alltid best fra 06-12, på hjemmekontoret mitt på Fagerborg i Oslo.

Se engelsk presentasjon av boka her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her