13.02.2017

NORLAs boktips til Valentine 2017

I anledning hjertevennsdagen – Valentine’s Day – deler vi i NORLA våre personlige tips om gode bøker som på ulikt vis handler om kjærlighet og vennskap.

Hjertelig god lesning!

Valentine 3.plass per hjerte
Foto: Per Øystein Roland
Andreassen for øvrig mener jeg at karthago hd

Andrine anbefaler:

Kyrre Andreassen
For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges
Gyldendal, 2016

Kyrre Andreassens «For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges» gir en inngående skildring av forhold, kjærlighet og vennskap – riktignok av den dysfunksjonelle arten. Og strålende lesing, det er det. Anbefales varmt på lydbok – lest av forfatteren selv.

Om boken | Foreign Rights

Dobbeltspill

Per Øystein anbefaler:

Bjørn Godøy
Dobbeltspill. Kjærlighet og forræderi i skyggen av første verdenskrig
Spartacus 2016

Den irske frihetskjemperen Sir Roger Casement skjønte neppe hvilke konsekvenser hans forelskelse skulle få da han innledet et heftig forhold til Eivind Adler Christensen, en ung sjømann fra Moss. Casement stolte fullt og helt på sin elskede og skjønte ikke at Christensen drev et farlig og forrædersk dobbeltspill som skulle ende i galgen. I Dobbeltspill av Bjørn Godøy følger vi Eivind Adler Christensen gjennom sentrale hendinger under verdskrigen 1914-1918, fram til Irlands løsriving fra Storbritannia i 1922. En nervepirrende thriller om stormaktspolitikk og kjærlighet som gjør blind.

Om boken | Foreign rights

Ruffen gifter seg fotokreditering gyldendal

Hege anbefaler:

Tor Åge Bringsværd og Thore Hansen
Ruffen gifter seg
Gyldendal 2017

Til denne valentinsdagen vil jeg anbefale en kjærlighetshistorie som har «alt»: Forbudt kjærlighet, familiefeider, krig, savn, fare, vennskap på tvers av skillelinjer – og ikke minst bestemors fiskeboller med rosiner, og en lykkelig slutt. Jeg snakker selvfølgelig om Bringsværd og Hansens Ruffen gifter seg, en bok som vil gå rett hjem hos både store og små!

Om boken

Mette anbefaler:

Svingen et hundeliv hd

Arne Svingen
Et hundeliv
Gyldendal 2017

Jeg vil veldig gjerne få anbefale en litt annerledes barnebok, med modig tematikk og et stort hjerte! Derfor:

Møt Basse, et eksemplar av menneskets beste venn, hunden. Også her hvor mennesket er Narko-Kjell. Som sliter.
Arne Svingen har igjen skrevet en barnebok som griper, rører og trøster meg. Handlingen i Et hundeliv kjennes som om den foregår i nabolaget til Svingens nydelige Sangen om en brukket nese. Og jeg blir like varm om hjerte av denne boken som jeg ble av historien om Bart som ville synge opera istedenfor å bokse!

Den alvorlige tematikken i Et hundeliv balanseres veldig fint med at historien fortelles fra hundens synsvinkel – og så går det faktisk også bra til slutt.
Unn deg å lese dette prakteksemplaret av en bok om vennskap og kjærlighet!

Om boken | Foreign rights

Er du sulten på tips om flere gode, norske bøker?

Vi har samlet alle personlige boktips fra oss i NORLA her.

Husk også at NORLA hvert halvår (og til utvalgte bokmesser i utlandet) presenterer et utvalg av aktuelle norske bøker, såkalte fokustitler.

I tillegg samler vi gode bøker i ulike genre fra tidligere sesonger i såkalte backlister.
Se våre backlister her.

(Foto: Per Øystein Roland)