28.10.2022

NORLAs nøkkeltall for Frankfurter Buchmesse 2022

For oss i NORLA var det en stor opplevelse å være tilbake på Frankfurter Buchmesse i forrige uke sammen med norske forlag og agenter. Etter to år med pandemi var bokmessen tilbake som en dynamisk og inspirerende møteplass for den internasjonale bokbransjen. Vi gjenopptok kontakten med oversettere, forlag, litterære agenter, scouter og ulike samarbeidspartnere.
Under kan du se en oversikt over NORLAs ulike aktiviteter.

Img 20221021 090227
Den norske fellesstanden. Foto: Agata Kazmierczak

Den norske fellesstanden
156 m2 i hall 4.0 / A82.
17 utstillere på standen, inkludert NORLA.
29 norske forlag, litterære agenter og andre organisasjoner var til stede på bokmessen, med over 70 deltakere. Den kongelige norske ambassade i Tyskland deltok også på bokmessen, og var vertskap for nettverksmottagelsen på standen i samarbeid med NORLA.

Møter
Vi hadde 20 møtebord på standen, fordelt på de ulike medutstillerne. Og til sammen ble det avviklet flere hundre fruktbare møter på standen.

Arrangementer
NORLA støttet reisen til tre norske forfattere til Frankfurt: Marie Aubert, Victoria Kielland og Aslak Nore. De møtte sine internasjonale forleggere og agenter.

Torsdag 20. oktober var NORLA vertskap for en nettverksmottakelse på den norske standen sammen med den norske ambassaden. Mer enn 100 personer deltok.

Oversetter Hinrich Schmidt-Henkel deltok i et program på den nyetablerte Translators Stage: Nothing Happens Without Translators, organisert av FILI – Finnish Literature Exchange i samarbeid med ENLIT – European Network for Literary Translation. Andre deltakere var: Tiia Strandén, FILI, Ainhoa ​​Sánchez Mateo, Acción Cultural Espanola, og Irine Gogoshvili, Writer’s House Georgia.

NORLA deltok på den årlige generalforsamlingen for ENLIT torsdag 20. oktober, hvor Icelandic Literature Center ble valgt inn som medlem.

Les mer om bokmessen 2022 i tall i Publishing Perspectives