20.09.2022

Ståle Wig - fokustittelforfatter

Vi har gleden av å presentere forfatteren Ståle Wig. Han har skrevet Havanna taxi. Liv og løgn på det nye Cuba, som er en av NORLAs fokustitler høsten 2022.

Her kan du lese vårt lille intervju med Ståle.

Staalewig10
Ståle Wig. Foto: Fartein Rudjord/NORLA

Hva handler boka di om?

I 2016 fikk jeg et stipend for å skrive en bok om Cuba. Jeg brukte pengene på å kjøpe en taxi i Havanna. Ideen var å bruke bilen – en mintgrønn Buick Roadmaster fra 1953 – som en brødsmule i en maurtue gjennom de neste årene, og se hvilke ukjente steder den tok meg med til. Havanna Taxi er resultatet av dette eksperimentet. Boka følger tre cubanere og en taxi, i skyggen av de store hendelsene på øya de siste årene – tilkoblingen til internett, åpningen mot USA, og Fidel Castros død.

Hva skiller boka di fra andre bøker i samme sjanger/tematikk?

Mange utlendinger har en klar forestilling om hva Cuba er. Men jeg tror denne boka vil overraske folk, ikke minst fordi historien overrasket meg også. I motsetning journalister og andre som har reist fram og tilbake hver gang verdens oppmerksomhet har blitt rettet mot Cuba de siste årene – under President Barack Obamas historiske besøk, eller etter Fidel Castros død – levde jeg mitt vanlige liv i Havanna under disse hendelsene. Jeg kjørte taxi og jobbet på et klesmarked.

Jeg følger landets historie helt til nåtiden. Derfor er Havanna Taxi også den mest oppdaterte beretningen om dagens Cuba. Boka gir leseren et intimt innblikk i hva som foregår på øya, sett fra førersetet til en taxi.

Les mer

Se engelsk presentasjon av boken her

Les mer om forfatteren her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her

Staalewig18
Foto: Fartein Rudjord/NORLA