05.05.2015

Strålende kritikker til Knausgårds fjerde bok i USA

Karl Ove Knausgård gjester i disse dager USA i anledning utgivelsen av Min kamp. Fjerde bok.
Så langt har romanen fått en rekke svært gode anmeldelser og bred pressedekning. Det er stor interesse for den norske forfatteren, senest i går kom over 1200 mennesker til Nourse Theater i San Fransisco for å høre Knausgård samtale med forfatter og kritiker Daniel Handler.

Boken er oversatt fra norsk av Don Bartlett, og utgitt i USA av Archipelago Books.
NORLA har bidratt med å støtte lanseringsreisen, og vår seniorrådgiver for skjønnlitteratur, Andrine Pollen, deltar på deler av programmet.

Mystrugglebook4 catcover

Anmelderne om Min kamp. Fjerde bok:

«det er herlig å lese en eksperimentell roman som tenner alle nerveender samtidig som den vekker i leseren den rene gleden over hvor fantastisk det er å være i live, på denne planeten, og ingen andre"
JEFFREY EUGENIDES, NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Min kamp. Fjerde bok er slags elegisk komedie, og det er ‘pure Karl Ove Knausgaard’. Det vil si: den omfatter intime beskrivelser av dagliglivet, beskrivelser som bygger opp til noe usannsynlig mye større enn summen av sine deler”
DWIGHT GARNER, THE NEW YORK TIMES

“Mange ganger har jeg tenkt med meg selv: det begynner å bli sent, jeg skal stoppe. Men, en time senere, blar jeg fortsatt om sidene. Min kamp er avhengighetsdannende”
MOIRA HODGSON, THE WALL STREET JOURNAL

Les mer om den amerikanske utgaven av Min Kamp. Fjerde bok (på engelsk), og se flere utdrag fra anmeldelser her

Knausgaard andre loeyning 2
Foto: Andre Løyning