11.01.2019

Vandreutstilling med illustrasjoner åpner det norske gjestelandsåret

Georg Grosz møter Mulysses på Slapsefjell
Moderne illustrasjoner fra Norge

2019 er Norges år som gjesteland ved bokmessen i Frankfurt. Som første arrangement i gjestelandsåret åpner vandreutstillingen «Georg Grosz møter Mulysses på Slapsefjell. Moderne illustrasjoner fra Norge» på Felleshuset ved den norske ambassaden i Berlin 23. januar.

Vandeutstilling grosch kollage 1
Illustrasjonene er hentet fra bøkene (fra v.): «Grosz. Berlin – New York» av Lars Fiske, «Mulysses» av Øyvind Torseter og «Slapsefjell» av Bjørn Rune Lie.

Utstillingen består av verk av elleve norske illustratører, og er hentet fra nye norske billedbøker for både barn og voksne. Illustrasjonene er av Lisa Aisato, Per Dybvig, Lars Fiske, Stian Hole, Bendik Kaltenborn, Åshild Kanstad Johnsen, Bjørn R. Lie, Alice Lima de Faria, Gry Moursund, Kari Stai og Øyvind Torseter, og representerer et rikt spekter av uttrykk innen både teknikker og tematikk. Alle illustrasjonene er å finne i bøker som er oversatt og tilgjengelige på tysk.

Gjennom 2019 vil utstillingen vises i en rekke byer i Tyskland og Sveits, blant annet i Bremen, Leipzig og Frankfurt. Den er et samarbeid mellom Grafill og NORLA, og avrundes med en egen visning i Grafills lokaler i Oslo i 9.1-2.2.2020.

Les mer om utstillingen her.