10.12.2013

Wenche-Britt Hagabakken tildelt Språklig samlings litteraturpris 2013

NORLA gratulerer Wenche-Britt Hagabakken med tildelingen av Språklig samlings litteraturpris 2013! Prisen deles i år ut for 42.gang, og gis til en forfatter/skribent som bruker et folkelig, radikalt bokmål. Prispengene på 25.000 kroner er renter av Tomas Refsdals litteraturfond.

Les mer om forfatteren og prisen her

Prisjuryen sier om Hagabakkens romaner at hun har “nærma seg et litterært språk som framstår som mer og mer hennes eget. Det kler stoffet godt og hun har helt klart lytta til sin egen stemme. Særlig i romanen ‘Hula Lou’ skaper hennes valg av språktone ei klok og varm gjenoppleving av ei tid og en sosial virkelighet, kall det gjerne klasse, som føyer seg inn i rekka av sår, sterk heimstad-diktning. Det er rått, autentisk og skildra med overbevisende litterær tyngde.”

Wenche-Britt Hagabakken er født i 1952 og bor på Hamar. Hun debuterte i 2004 med romanen ‘Gjenopprettelse’ og har siden blant annet skrevet romanene ‘Zürich’ (2007), ‘Kjære Jonny Henriksen’ (2008) og ‘Hula Lou’ (2012). Sistnevnte roman som vakte stor begeistring blant både kritikere og publikum, og ble nominert til Ungdommens Kritikerpris. Forfatteren skriver også kortprosa, og har redigert, og vært representert i ulike antologier. I 2011 fikk Hagabakken Hedmark fylkes toårige kunstnerstipend, i 2012 mottok hun Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap og hun ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend i 2013.

Les mer om Hagabakkens forfatterskap her.