18.03.2024

Wencke Mühleisen - Fokustittelforfatter

Vi har gleden av å presentere forfatteren Wencke Mühleisen. Hun har skrevet Alt jeg frykter har allerede skjedd, som er en av NORLAs fokustitler våren 2024.

Muhleisen foto rolf m. aagaard
Wencke Mühleisen. Foto: Rolf M. Aagaard

I Alt jeg frykter har allerede skjedd forsøker fortelleren, som er i slutten av sekstiårene, å stable et nytt liv på beina etter at ektemannen har forlatt henne. Alt som har vært selvsagt i livet hennes – arbeid, kjærlighet og familie – er det ikke lenger. Fra å tenke at naturen er et sløseri av skjønnhet for en død sjel, lar hun seg overtale til å legge profiler inn på flere dating-apper. Hun klarer ikke tanken på å leve herfra og ut uten noen å ligge inntil.

Fortellerens møte med den såkalte markedsverdien for en godt voksen kvinne på den største kommersielle areaen for sex og kjærlighet i samtiden, er brutal, men åpner også for komiske og elleville erfaringer. Den uvisse tidshorisonten foran henne, skjerper bevissthet og sanser for verden og menneskene og en akutt forståelse av hva som er betydningsfullt.

Alt jeg frykter har allerede skjedd er en fortelling om aldring, om kunsten å bli forlatt og å forlate. En roman om å komme på sporet av gjenferd og gjentakelser i livsfortellingen som kan brytes og åpne for intens livslyst. Romanen handler om sex for en kvinne i moden alder og muligheter for kjærlighet og fellesskap.

Les mer

Se engelsk presentasjon av boka her

Les mer om forfatteren her

Se alle vårens fokustitler fra NORLA her