Nye stemmer

Kull 5 bw nytt
Øverst fra v.: Marianne Kaurin (foto: Aschehoug), Jan Kristoffer Dale (foto: Kjersti Sletteskog), Maria Kjos Fonn (foto: Tine Poppe). Nederst fra v: Tore Skeie (foto: Paw Wegner Gissel) og Bår Stenvik (foto: Paal Audestad).

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt 2019. Nyrekruttering av forfattere og å bringe fram nye litterære stemmer internasjonalt var et viktig mål med satsningen. NORLA etablerte utviklingsprogrammet Nye stemmer i samarbeid med blant annet Talent Norge og Den norske Forleggerforening. Dette programmet ga rom for å få synliggjort deler av den rike litterære underskogen.

Her finner du flere detaljer om Nye stemmer-programmet.

Om Nye stemmer-programmet

I årene frem mot 2019 fikk i alt 25 forfattere tilbud om å delta i et utviklingsprogram som fokuserte på den internasjonale dimensjonen av forfatteryrket. Programmet la til rette for utvikling gjennom erfaringsutveksling, reiser, foredrag, aktiviteter og nettverksbygging.
Nye stemmer skulle være noen skriveskole og NORLAs perspektiv på talentutvikling la i å skape muligheter for internasjonal eksponering, styrke nettverk og bevisstgjøring av de utadrettede sidene ved forfattervirket. Programmet ga deltagerne innblikk i oversetteres arbeid, medietrening, kunnskap om internasjonale bokmarkeder, resepsjon og kritikk, samt la deltakerne møte lesere fra andre land.

Seniorrådgiver i NORLA Dina Roll-Hansen var prosjektleder for programmet.

Nye stemmer

Vårens Nye stemmer i London

29.03.2019
Nye stemmer hos maclehose cut

I forkant av London International Book Fair deltok forfatterne fra vårens kull i NORLAs Nye stemmer-program på et forleggerseminar på Free Word Centre i London.

Marianne Kaurin, Jan Kristoffer Dale, Tore Skeie og Bår Stenvik presenterte seg og sine forfatterskap for et interessert publikum bestående av britiske forleggere.
Seminaret ble arrangert av NORLA i samarbeid med Den norske ambassaden i London.

Her er vårens nye stemmer

19.12.2018
Kull 5 bw nytt

Neste år er Norge er gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt. Å bringe fram nye litterære stemmer internasjonalt er et viktig mål med satsningen. NORLA har inngått utviklingsprogrammet Nye stemmer i samarbeid med blant annet Talent Norge og Den norske Forleggerforening.

Kull 5 av Nye stemmer består av følgende forfattere:

Her er høstens nye stemmer

24.05.2018
Kull 4 høst 2018 bw

Norge er gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt 2019. Å bringe fram nye litterære stemmer internasjonalt er et viktig mål med satsningen. NORLA har inngått utviklingsprogrammet Nye stemmer i samarbeid med blant annet Talent Norge og Den norske Forleggerforening. Dette programmet vil gi rom for å få synliggjort deler av den rike litterære underskogen.

I vår utlysningstekst til norske forlagsredaksjoner finner du alle detaljene om Nye stemmer-programmet.

Kull 4 av Nye stemmer består av følgende forfattere:

Her er vårens nye stemmer

15.01.2018
Kollasje

NORLA samarbeider med Talent Norge og Den norske Forleggerforening om talentutviklingsprogrammet «Nye stemmer».

Tanken er at møtet med utenlandsk bransje og publikum vil bidra til bevisstgjøring av og nye perspektiver på eget forfatterskap. NORLA legger også opp til at programmet kan bidra til nye internasjonale muligheter og gjøre deltakerne bedre rustet til å formidle sine bøker internasjonalt i et langsiktig perspektiv.

Høstens kull av «Nye stemmer» er klart

23.06.2017
Kollasjer2   liggende

NORLA innledet i fjor et samarbeid med Talent Norge og Den norske Forleggerforening om utviklingsprogrammet «Nye stemmer». Nyrekruttering av forfattere og å bringe fram nye litterære stemmer internasjonalt er et viktig mål med satsningen Frankfurt 2019. «Nye Stemmer» vil gi rom for å få synliggjort deler av den rike litterære underskogen, og kunne gi et løft for forfattere som står på randen av et internasjonalt gjennombrudd. En gruppe på 4-6 nye forfatterstemmer vil delta på programmet hvert semester.

Første Nye stemmer-kull ferdig

20.06.2017
Endelig kollasj talenter
© Fotograf ø. til venstre: Linnea Syversen, ø. til høyre: Kateryna Babkina, nederste to bilder: Agnete Brun.

NORLA har etablert programmet «Nye stemmer» for å hjelpe nye, norske forfattere ut mot et internasjonalt marked. Første kull er nå ferdig og har bestått av Simen Ekern, Roskva Koritzinsky, Nils Henrik Smith og Sigbjørn Mostue.

Reisebrev fra Georgia

19.06.2017
Under plakaten

Georgia har stolte litterære tradisjoner. Georgisk er et av Europas eldste skriftspråk, og det sies at Georgias nasjonalepos Knekten i tigerskinnet foregriper renessansen i Europa med flere århundrer.
I hovedstaden Tbilisi arrangeres det årlig en internasjonal bokmesse. Siste uken av mai var Norge hovedland på denne messen, og vårsemesterets fire deltakere på NORLAs program «Nye stemmer» var med.

NORLAs talentutviklingsprogram "Nye stemmer" - første kull

19.12.2016
Endelig kollasj talenter

Deltakerne til første kull for NORLAs utviklingsprogram for forfattere, “Nye stemmer”, er klare. De fire er:
Simen Ekern, Sigbjørn Mostue, Roskva Koritzinsky og Nils Henrik Smith.

NORLAs talentutviklingsprogram for forfattere sikret

13.06.2016

Med en signert avtalen mellom NORLA og Frankfurter Buchmesse om Norge som hovedland under Bokmessen i 2019 er også talentutviklingsprogrammet “Nye stemmer” en realitet. Uviklingsprogrammet for nye forfattertalenter skjer gjennom en avtale med Talent Norge. Også Forleggerforeningen bidrar generøst til programmet.

"Nye stemmer" – Talentutviklingsprogram for norske forfattere frem mot 2019

03.03.2016
Ullstein 1055 maehle

NORLA har inngått en avtale med Talent Norge om et utviklingsprogram for norske forfattere. Programmet, som går under navnet “Nye stemmer”, blir del av Norges satsning mot hovedlandsstatus ved bokmessen Frankfurt i 2019.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon, nyheter og arrangementer.

Frankfurt 2019