30.01.2017

Dag Johan Haugerud tildelt P2-lytternes romanpris 2016

Dag Johan Haugeruds kritikerroste roman Enkle atonale stykker for barn er tildelt P2-lytternes romanpris 2016, og NORLA gratulerer! Prisutdelingen fant sted på Hamar Bibliotek i går, søndag.

Haugerud, dag johan. foto   baard henriksen
Forfatter Dag Johan Haugerud. Fotograf: Baard Henriksen

P2-lytternes romanpris er en skjønnlitterær pris som utdeles årlig av radiokanalen NRK P2. Prisen utdeles ved konsensus mellom seks lyttere. Lytterjuryen skal plukke vinnerboken blant seks bøker utgitt siste år, utvalgt av en fagjury med fem medlemmer.

De øvrige nominerte var Kyrre Andreassen, Gunstein Bakke, Vigdis Hjorth, Nina Lykke og Tore Renberg.

Hør finalen her.
Hør vinnerintervjuet her.

Enkle atonale stykker for barn

Anmeldere om Enkle atonale stykker for barn

Enkle atonale stykker for barn er eit ekte kunstverk, med tallause glitrande einskildparti, og ein gjennomtenkt heilskap, alt saman elegant og avansert komponert av ein virtuos forfattar”
ODD W. SURÉN, DAG OG TID

“Hver eneste dag på jorden byr på en jevn strøm av misforståelser. Det klarer Haugerud å lage strålende litteratur av … Det er litteratur vi kanskje ikke visste at vi ville ha, og det gir meg håp om at den fremdeles finnes”
ANNE MERETHE K. PRINOS, BOKVENNEN LITTERÆR AVIS

“en tankevekkende roman om kunst, sannhet, makt og avmakt av en forfatter med et sjeldent godt blikk for menneskenes usikre omgang med hverandre”
HILDE SLÅTTO, VÅRT LAND

“Haugeruds mest ambisiøse roman hittil … simpelthen en perle i årets bokhøst”
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV

“En av bokhøstens mest originale romaner som både utfordrer romankonseptet og diskuterer biografi som konsept … En befriende annerledes roman”
VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN

Les mer om Enkle atonale stykker for barn her.

Dag Johan Haugerud (f. 1964) er forfatter og filmskaper, kjent blant annet for den prisvinnende spillefilmen Som du ser meg. Han debuterte som forfatter i 1999 med romanen Noe med natur. I 2002 utga han romanen Den som er veldig sterk, må også være veldig snill, som også ble oversatt og utgitt i Frankrike. I 2011 kom romanen Hva jeg betyr, som fikk strålende mottagelse og var blant kritikernes favoritter i Aftenposten. Enkle atonale stykker for barn er Haugeruds fjerde roman.