Nyheter fra NORLA

Gratulerer med kvinnedagen!

Marta breen with books photo øyvind holen
Marta Breen med oversettelsene av "Kvinner i kamp". Foto: Øyvind Holen

Vi i NORLA feirer dagen med boken Kvinner i kamp av Marta Breen og Jenny Jordahl (ill.). Denne inspirerende og viktige boka er oversatt/under oversettelse til hele 27 språk.
Se hvilke språk her

Marta Breen uttaler:
- "Det har vært fantastisk å oppleve at boken ble en internasjonal hit, og jeg har lært så mye de siste par årene. Når jeg holder taler i utlandet, har publikum ofte mange spørsmål om hvordan kjønnspolitikken fungerer i Norge, og de forteller meg også om sin egen situasjon – så vi lærer mye av hverandre.

- I noen land er begrepet “feminisme” ganske kontroversielt. Men det burde ikke være slik, for feminisme er ganske enkelt et navn på kampen mot kjønnsdiskriminering. Som feminist vil du ikke at en persons kjønn skal begrense deres frihet eller muligheter i denne verden. Så enkelt er det."

Vi anbefaler også Marta Breens engelske tekst om sitt forfatterskap og feminisme

(Foto: Øyvind Holen)

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019