Nyheter fra NORLA

Februarhilsen fra Frankfurt-teamet

Img 5963
Fra v: Marit Ingvill Sande (koordinator kulturprogrammet), Margit Walsø (direktør), Halldór Gudmundsson (prosjektleder), Sunniva Adam (PR-ansvarlig), Ellen Trautmann Olerud (prosjektassistent) og Andrine Pollen (koordinator litteraturprogrammet). Foto: Dina Roll-Hansen

I 2019 er Norge gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt. Prosjektet innebærer hundrevis av litterære og kulturelle programmer i Tyskland hele 2019 og kulminerer under bokmessen i Frankfurt oktober 2019. NORLA og Frankfurt-teamet skal sammen med en rekke samarbeidspartnere bruke 2018 til å sørge for at Norge får mest mulig ut av gjestelandsåret 2019!

2017 var året der prosjektteamet ble fullsatt, nettsiden Books from Norway ble lansert, 70 forleggere, hovedsakelig fra Tyskland, var på besøk i Norge, oversetterseminarer ble organisert og NORLA fikk nok et rekordår. I 2017 bevilget NORLA støtte til 538 titler. 52 av disse titlene er oversettelser til tysk, det er en stor økning fra de siste årene. Økningen vitner om den store innsatsen en samlet norsk bokbransje har gjort for å styrke rettighetssalg opp mot gjestelandsåret.
2018 er året der det kulturelle og litterære programmet skal fastsettes, prosjektets visuelle profil og kanaler skal klargjøres, pressereiser skal gjennomføres og paviljongens design skal avgjøres. 2018 er også året der Norge tar over rollen som gjesteland fra Georgia – vi gleder oss stort til siste dag under Bokmessen i Frankfurt i år.

Allerede i årets første måned har mye skjedd. I januar har vi blant annet lyst ut en åpen plan- og designkonkurranse for design av paviljongen Norge skal ha under Bokmessen i Frankfurt 2019, vi har lyst ut midler til deltakelse i kulturprogrammet, vi har feiret at Books from Norway består av over 1000 titler og vi har hatt besøk av 15 tyske forleggere. Vi forbereder oss også nå på en sterk norsk tilstedeværelse ved Bokmessen i Leipzig i mars og ved Bokmessen i London i april.

Vi er enormt takknemlige for engasjementet og bidragsvillighetene vi møter rundt omkring i Norge og Tyskland. Hos bokbransjen, kulturinstitusjoner, initiativtagere, organisasjoner, næringsliv, hos politikere og embetsverket. De gode samarbeidene vil gjøre seg gjeldende som et innholdsrikt, underholdende og betydningsfullt år som gjesteland i 2019.

Vi gleder oss til en hektisk vår!

Hilsen Frankfurt-teamet v/Halldór Guðmundsson

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019