Nyheter fra NORLA

Lars Petter Sveen, Endre Ruset og Erlend O. Nødtvedt mottar Bokhandelens forfatterstipend

Lars Petter Sveen, Endre Ruset og Erlend O. Nødtvedt ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend under Bokdagen 4. juni 2015. Bokhandelen deler ut totalt 320.000 kroner til de tre forfatterne.

Sveen, lars petter photo akam1k3
Lars Petter Sveen. Fotograf: Akam1k3.
Nødtvedt erlend oddleiv apneset
Erlend O. Nødtvedt. Fotograf: Oddleiv Apneset.
Endre ruset foto tove sivertsen
Endre Ruset. Fotograf: Tove Sivertsen.

– Stipendene er ment som en motivasjon til videre skriving. Dette er tre forfattere vi gjerne vil høre mer fra fremover. Bokhandelen ønsker å bidra til det, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen.
Erlend O. Nødtvedt og Endre Ruset fikk begge stipend på 60.000 kroner for sine forfatterskap. Om Nødtvedt skriver juryen at «han har anlagt skakke, men sterke og nye poetiske dobbeltspor på litteraturhistoriske skinnegangar». Om Rusets siste bok Elsket og savnet sier juryen at han skriver inn smerte og sorg med en særlig sterk fallteknikk. Det er reine, stramme dikt som ber om en våken leser.
Lars Petter Sveen fikk Bokhandelens forfatterstipend på 200.000 kroner. Om Guds barn skriver juryen «Kompositorisk er Guds barn en svært vellukka roman. Ved å gje stemme til ulike, bibelske karakterar, sentrale frå før eller ikkje, speglar og levandegjer Sveen ei bibelhistorie kjent for de fleste av oss».

Bokhandlerforeningens forfatterstipend skal gå til forfattere i etableringsfasen. Juryen består av Forfatterforeningens litterære råd.

Les mer om Endre Ruset her.
Les mer om Erlend O. Nødtvedt her.
Les mer om Lars Petter Sveen her.

Les mer om Bokhandlerforeningens forfatterstipend her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019