Nyheter fra NORLA

NORLA presenterer Books from Norway

Skog logo

Utenlandske forleggere har etterspurt en samlet nettside med informasjon på engelsk om norske titler. I tråd med målsetningene til Frankfurt-prosjektet, har NORLA svart på utfordringen og laget nettsiden Books from Norway.

Books from Norway gir utenlandske rettighetskjøpere og journalister informasjon om norsk litteratur samt en oversikt over oversettere fra norsk. Innholdet på nettsiden legges inn av rettighetshavere, NORLA og oversettere selv.

Ta en titt på nettsiden her: booksfromnorway.com

Frankfurt 2019
Books from Norway er en del av litteratureksportsatsningen opp mot Norge som gjesteland under bokmessen i Frankfurt 2019. En viktig målsetning med gjestelandsprosjektet er å skape ny internasjonal interesse for norsk litteratur og gi nye stemmer en plass i det internasjonale markedet.

– Books from Norway er en ny markedsplass som legger til rette for økt eksport av norsk litteratur. Rettighetshavere av norske titler har fått en ny plattform til å vise frem titler de mener har potensiale for salg til utlandet, og utenlandske rettighetskjøpere har et nytt startsted i jakten på titler de skal oversette, sier Margit Walsø, direktør for NORLA.

Oversettere
Nettsiden er også laget for oversettere av norsk litteratur. Oversettere har mulighet til å lage en profil med informasjon om seg selv. Dermed kan rettighetskjøpere benytte nettsiden både for å finne titler og rett oversetter.

Dynamisk nettside
Books from Norway er en levende nettside og er fremdeles under utvikling. Ettersom innholdet skapes av rettighetshavere og oversettere har vi god dialog. Vi ønsker å gjøre nettsiden så nyttig som mulig både for innholdsprodusenter og brukere.

Ønsker du som rettighetshaver eller oversetter å være inkludert på nettsiden? Du kan be om å få opprette profil her: booksfromnorway.com/dashboard/login
Oversettere som ønsker å opprette profil må ha oversatt minst to titler direkte fra norsk. Bøker som presenteres av rettighetshavere på siden må ha vært gjennom redaksjonell behandling.

KORD og Anyone har utviklet nettsiden for NORLA.

Logo booksofnorway 1

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon, nyheter og arrangementer.

Frankfurt 2019