Nyheter fra NORLA

NORLAs oversetterhotell har åpnet sin 3. sesong

P1000848 x
Fra v: Anastasia Naumova, Torill Johansen, Marina Heide, Daniela Stilzebach, Paul Russell Garrett. Foto: Mette Børja

Vi i NORLA ønsker fire oversettere hjertelig velkommen til to-ukers opphold på Hotell Bondeheimen, i det som blir oversetterhotellets tredje sesong.

De fire oversetterne er:

Marina Heide (fransk)
Anastasia Naumova (russisk)
Daniela Stilzebach (tysk)
Paul Russell Garrett (engelsk)

Vi gleder oss over å ha fått dem på besøk og ser frem til to hyggelige og forhåpentligvis produktive uker i deres selskap!

De jobber for tiden med oversettelser av norske bøker, som sakprosatitlene Eirik Volds “Hugo Chavez. Revansjen”, Bår Stenviks “Bløff”, Tore Rems “Knut Hamsun. Reisen til Hitler”, og barne- og ungdomsbøkene Alf Kjetil Walgermos “Kjære søster” og Berit Helberg/Torgeir Berges “Snusen og Tinny”.

Flere av oversetterne har avtalt møter med forfatterne av bøkene de for tiden oversetter, og noen vil også delta på den store Barnebokfestivalen som arrangeres i Oslo neste helg. Alle fire har dessuten takket ja til kontorplasser i NORLAs lokaler så vi gleder oss til å tilbringe mye tid med dem fremover.

Les mer om de gode tilbakemeldingene fra hotellets første sesong (høsten 2014) her
og fra andre sesong (våren 2015) her.

(Fra venstre: Anastasia Naumova, NORLAs Torill Johansen – som administrerer Oversetterhotellet – Marina Heide, Daniela Stilzebach og Paul Russell Garrett.
Foto: Mette Børja).

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019