Nyheter fra NORLA

Norsk billedbok vinner Bologna Ragazzi Award

Horst tails througout time large

Halens historie av Yulia Horst og Daria Rychkova (ill.) er en vakker og herlig fremmedartet bildebok som later som den er en faktabok – om halens historie. Nå har den vunnet Bologna Ragazzi Award, en av verdens mest prestisjetunge bildebokpriser. Boken gikk til topps i kategorien Opera Prima (debutantprisen) og NORLA gratulerer!

- Jeg ble utrolig glad da jeg fikk beskjeden. Dette er virkelig en stor anerkjennelse, og jeg er stolt over hva vi har fått til, sier forfatter Yulia Horst. Hun er opprinnelig russisk, men bor og arbeider i Norge.

Det er arrangørene av barnebokmessa i Bologna, verdens ledende internasjonale bokmesse for barne- og ungdomsbøker, som årlig deler ut Bologna Ragazzi Award. Prisen er en internasjonal bildebokpris som går til de beste bidragene sendt inn fra forlag fra mange land. I år har ulike forlag i mer enn 40 land sendt inn sine kandidater – alt i alt omkring tusen titler – som har konkurrert i de fire kategoriene Fiction, Non-Fiction, New Horizons og Opera Prima (debutantprisen). Det er i sistnevnte kategori Halens historie har gått til topps.

Fra juryuttalelsen om Halens historie:
“An astonishingly mature and culturally literate debut. […] Every aspect of life and relationships is explored in relation to this theme. […] The artist skips between colour and black and white, drawing with an eye for anecdotal detail human interaction.”

Bla i boka.

To ganger tidligere har prisen gått til en norsk bok, i 2007 til Stian Holes Garmanns sommer og i 2008 til Øyvind Torseters Avstikkere. Cappelen Damm stod også for utgivelsen av disse.

Solgt til Frankrike
Halens historie utkom i høst, og ble etter kort tid solgt til Frankrike, hvor forlaget Actes Sud kjøpte rettighetene til boka.
– Jeg falt for det slående temaet i denne bildeboken, som ligger mellom det fantasifulle og det fantastiske. Introdusér en bisarr detalj i livene våre, og se hvordan vår virkelighet blir til noe overnaturlig! Mest av alt er det de forbløffende illustrasjonene som bidrar til at denne bildeboken er så spesiell, sier Francois Martin, redaktør i Actes Sud.

Les mer om Halens historie

Bologna Ragazzi Award

Norge er gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 er Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon, nyheter og arrangementer.

Frankfurt 2019

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com