Nyheter fra NORLA

Prestisjetung rumensk oversetterpris til Dr. Sanda Tomescu Baciu

2015 sanda tomescu baciu photo radu padurean flaneur21

Dr. Sanda Tomescu Baciu mottok i juli den prestisjetunge rumenske Eta Boeriu-prisen for sin oversettelse av Lars Saabye Christensens roman “Visning”. Prisen ble utdelt i den rumenske forfatterforenings avdeling i byen Cluj.

Den rumenske tittelen på boken er “Vizionare” og boken er utgitt av forlaget Univers med oversettelsesstøtte fra NORLA.

Dr. Sanda Tomescu Baciu er oversetter og professor. I sitt virke ved Babes-Bolyai universitetet i Cluj har hun grunnlagt og utviklet avdelingen for norsk språk og litteratur (1991) og det nordiske bibliotek (1997), som begge er del av avdeling for skandinaviske språk og litteratur ved Filologisk fakultet.
I 2003 mottok hun Kongens fortjenstorden, som ridder av første klasse. Hun har vært medlem av den internasjonale Ibsen-komiteen i to påfølgende perioder. Tomescu Baciu har oversatt mye norsk og skandinavisk litteratur og også forfattet mange artikler, samt et læreverk i norsk. Hun er direktør ved universitetets avdeling for skandinaviske språk og litteratur, og ansvarlig for doktorgradsstudentene.

Les mer om pristildelingen her.

Les mer om Lars Saabye Christensens “Visning” her.

(Foto: Radu Pădurean/flaneur21.com)

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019