Nyheter fra NORLA

Ønsker du å komme til NORLAs oversetterkonferanse 26.-28 juni 2023?

Microsoftteams image (6)
Foto: Lily Hospitality Group/Nordic Hotels & Resorts⁠

Nå kan du søke om en plass på vår storstilte konferanse for oversettere av litteratur fra Norge, på Lily Country Club, Kløfta.

Konferansen skal gi faglig påfyll, kompetanse og inspirasjon til erfarne oversettere; norsk språk og litteratur, oversetterfaglige tema og nettverk, samt bidra til rekruttering av nye oversettere av norsk litteratur.

Vi innbyr 150 oversettere etter søknad til å delta på konferansen. Deltagerne skal gjenspeile norsk litteraturs spredning og gjennomslag i de ulike språkmarkedene.

Du som søker:
- Er oversetter direkte fra norske språk (norsk, samisk)
- Har oversatt minst tre bøker (barne- og ungdomslitteratur, sakprosa eller skjønnlitteratur) de siste fem årene

Vi har en egen kvote for nye oversettere som har oversatt færre enn tre bøker. Huk av for “Ny oversetter” i søknadsskjemaet.

Utvalget av deltagere tar hensyn til sjangermangfold i oversettelser og geografisk spredning.

NORLA dekker flyreise til/fra Oslo, fellestransport fra Oslo-Gardermoen til/fra Lily Country Club, to netter på Lily Country Club, to dager fullt konferanseprogram og måltidene under konferansen.
Konferansen er finansiert av Utenriksdepartementet.

Søknadsfrist var mandag 28. november, kl. 12.00 (CET).

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019