Nyheter fra NORLA

Stor interesse for litteratur fra Norge i New York

Image5 photo norwaymfa pontus höök orig
Fra v.: HKH Kronprins Haakon Magnus, Victoria Kielland, Nina Grünfeld og utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: NorwayMFA/Pontus Höök

I forbindelse med Kronprins Haakon Magnus’ offisielle besøk til USA 5.-8. desember arrangerte NORLA, sammen med Generalkonsulatet i New York og Utenriksdepartementet, to litterære arrangementer i New York. Delegasjonen bestod av tre forfattere og åtte litterære agenter, og sammen med oss i NORLA blåste besøket liv i viktige amerikanske kontakter.

NORLA har ikke vært i USA siden september 2019, og interessen for å delta på bransjetreff var enorm. Hele 24 amerikanske redaktører, scouter og agenter fra 17 organisasjoner hadde meldt seg på. Sammen skapte vi et flott arrangement på Center for Fiction i Brooklyn 7. desember. Arrangementet ble åpnet av utenriksminister Anniken Huitfeldt, som takket de amerikanske forleggerne for den viktige jobben de gjør med å promotere norsk litteratur i USA. Forfatterne som presenterte seg, var Victoria Kielland med romanen Mine menn og Nina Grünfeld med Frida – min ukjente farmors krig. Kronprins Haakon overvar hele arrangementet og tok seg god tid til å snakke med forfatterne og forleggerne under lunsjen. Etter lunsjen trakk alle opp i Members’ Lounge og begynte møtevirksomheten mellom norske agenter og amerikanske bransjekontakter.
Flere av agentene ga uttrykk for hvor viktig reisen var og at de fikk brukt tiden til å møte ytterligere kontakter utenom programmet.

Kveldsprogrammet fortsatte på Scandinavia House på Manhattan: Friluftsliv or Lost in the Mountains: Nature Literature from Norway with Torbjørn Ekelund & Are Kalvø.
Torbjørn Ekelund deltok digitalt fra Oslo og kunne fortelle oss om sin siste bok Stiens historie og viste eksotiske bilder fra båltur og overnatting ute på vinterstid. Kvelden ble rundet av med stand-up ved Are Kalvø, der han ga de fremmøtte et skråblikk på nordmenns forhold til naturen. Hans bok Hyttebok frå helvete kommer i UK og USA i mai 2022.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019