16.10.2023

Bjørn Hatterud - Fokustittelforfatter

Bjørn Hatterud har skrevet om den gamle blokka si, og hvordan et område i Oslo har endret seg gjennom tretten år. – Boka handler om makt og skiller mellom høy og lav status, sier han.

Bj├©rn hatterud 1m8a3586 (1)
Bjørn Hatterud har skrevet boka 'Blokka på Bjerke'. Foto: Agnete Bruun.

Blokka på Bjerke er en av NORLAs fokustitler høsten 2023. Her forteller forfatter Bjørn Hatterud om hva boka handler om, hvem den er skrevet for, hva som inspirerte han til å skrive den og hvor og når han jobber aller best.

Hva handler boka di om?

Den handler om å skulle bli voksen, og lage seg et bærekraftig liv som funksjonshemmet og skeiv. Samtidig handler den om et område i Oslo og hvordan dette har endret seg gjennom tretten år. Boka handler om makt og skiller mellom høy og lav status, og den er bygget opp av korte og lengre fortellinger og betraktninger om så ulike ting som klesvask, krigsseilere, etterkrigsarkitektur, kinamat, fargen oransje, psykiatri og bilkjøring.

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Jeg skulle flytte fra et sted jeg hadde bodd lenge, som jeg var glad i. Ettersom dette stedet og mitt eget liv hadde endret seg mye de tretten årene jeg bodde der, så dukket det opp mye å fortelle og tenke rundt.

Hvem er denne boka for?

Alle! Men særlig godt likt er den av gamle damer, unge kunststudenter, skeive og funksjonshindrede.

Hvor og/eller når skriver du best?

Når jeg har en deadline. Da rakner selvkritikken og det blir enklere. Ellers skriver jeg over alt hvor jeg kan få lagt ned laptopen og det ikke er for mye folk.

Hatterud blokka på bjerke

Les mer

Se engelsk presentasjon av boka her

Les mer om forfatter (og bla i boka) her

Se alle vårens fokustitler fra NORLA her