27.06.2022

God stemning på Lillehammer

Norsk litteraturfestival på Lillehammer er Nordens største festival i sitt slag, og i år fikk vi også den etterlengtede fysiske åpningen av det nyetablerte rettighetssenteret Lillehammer Rights.

Lillehammer kollasj overs og bokhandlere
Til venstre: De internasjonale oversetterne møter sine norske kolleger. Til høyre: Bokhandlerne fra Storbritannia og Tyskland besøker Norli på Lillehammer.

I NORLA frydet vi oss over å være tilbake på Lillehammer etter to år med pandemi, og spesielt fint var det å kunne ønske flere ulike grupper velkommen til festivalen og til NORLAs eget program:
29 internasjonale forleggere, redaktører, underagenter og scouter deltok i vårt populære fellowship
14 oversettere kunne nyte festivalens rikholdige program og møte sine norske oversetterkollegaer
6 britiske og tyske bokhandlere deltok i vårt skreddersydde program
2 journalister fra Storbritannia og Portugal deltok i vårt presseprogram, i samarbeid med festivalen og de norske ambassadene i henholdsvis London og Lisboa

Og best av alt: vi kunne introdusere alle gjestene både for aktuelle samtidsforfattere og illustratører og samt de litterære agentene som deltok i Lillehammer Rights, og i tillegg la de ulike gruppene som deltok møte hverandre.

Vi i NORLA vil gjerne få takke våre fantastiske gjester og forfattere, og også en stor takk til festivalen for godt samarbeid!

Img 20220602 wa0012 journalistene møter forf
Forfatterne Linn Ullmann, Marta Breen og Anne Sverdrup-Thygeson møtte journalistene til en litterær lunsj på Lillehammer
Avslutningsforestilling 05.06.22 festivalteltet egil sorgendal 10
Fornøyd publikum på festivalens avslutningsarrangement. Foto: Norsk litteraturfestival, Egil Sorgendal

Les mer

Mer om Lillehammer Rights
NORLA program: fellowship og oversetterprogram
Besøk festivalens hjemmeside