Nyheter fra NORLA

HKH Mette-Marit med julebrev til tyske bokhandlere

Kollasj brev og pankebuch
Deres kongelige høyheter, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, besøkte bokhandelen Pankebuch i Berlin i oktober 2019. Foto: Andrine Pollen

Kronprinsesse Mette-Marit er ambassadør for norsk litteratur i utlandet og deltok på bokmessen i Frankfurt i fjor. Nå har Kronprinsessen skrevet et julebrev til 2540 bokhandlere i Tyskland.

I brevet takker hun de mange entusiastiske bokhandlerne, som bidro til et vellykket gjestelandsår med mer enn 200 lesinger i bokhandler over hele Tyskland. Denne lidenskapen, høfligheten og varmen som møtte både Kronprinsessen og norsk litteratur i fjor, gjenspeiles nå i historiene fra Tyskland – bokhandlere som sykler rundt med bøker til kunder under pandemien. «Jeg fikk oppleve denne ekte lidenskapen for litteratur og lesing – da jeg gikk ned de få trappene til bokhandelen Pankebuch og bokhandelen Ludwig i Köln», skiver Kronprinsessen i sitt julebrev.

Vi håper bokhandlerne setter pris på denne lille oppmerksomheten i en vanskelig tid.
Les brevet i sin helhet her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019