20.09.2022

Kirsti Kristoffersen - fokustittelforfatter

Vi har gleden av å presentere forfatteren Kirsti Kristoffersen. Hun har skrevet Kjendiscrush, som er en av NORLAs fokustitler høsten 2022.

Her kan du lese vårt lille intervju med Kirsti.

Kirstikristoffersen14
Kirsti Kristoffersen. Foto: Fartein Rudjord/NORLA

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Kjendiscrush er første bok i en trilogi som stiller spørsmålet: Hva skjer når den du er forelska i, plutselig blir den mest kjente personen i landet? Å skrive en historie om nettopp det, er en idé jeg har hatt med meg i mange år. Jeg har jobbet i managementet til flere unge stjerner med tusenvis av fans, deriblant popduoen Marcus&Martinus, og jeg har absolutt brukt mye av den erfaringen inn i disse bøkene. Selv om ingen av hendelsene er hentet direkte fra virkeligheten, har det vært gøy å tegne et så realistisk bilde som mulig av noe som faktisk kunne ha skjedd! I Kjendiscrush tilbringer dessuten Karoline, Norah og Mathias en hel sommerferie på et ganske avsidesliggende sted, nemlig en campingplass. Der har jeg også hentet inspirasjon fra virkeligheten, jeg hadde nemlig sommerjobb på akkurat den campingplassen i mange år da jeg var yngre.

Hva skiller boka di fra andre bøker i samme sjanger/tematikk?

Det skrives veldig mange gode ungdomsbøker med alvorlige, dystopiske og problematiske temaer. Men hele poenget med Kjendiscrush, og resten av Kjendiskjæreste-trilogien, er at det skal være alt annet enn det. Boka er lett, romantisk, forhåpentligvis litt morsom, og det eneste målet er at den skal være en virkelighetsflukt å drømme seg bort i for den unge leseren. Det finnes nok av ting å bekymre seg for i den virkelige verden, spør du meg. Kjendiscrush er skrevet som ren feelgood, og det største komplimentet jeg kan få fra en leser er at boka fikk det til å kile i magen!

Les mer

Se engelsk presentasjon av boka her

Les mer om forfatteren her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her

Kirstikristoffersen03
Foto: Fartein Rudjord/NORLA